2017. december 20., szerda

Az év albertirsai asztaliteniszezői

Tegnap, ünnepélyes keretek között átadták a 2017 legjobb helyi sportolóinak járó okleveleket és serlegeket. A díjazottakat Csernák Renáta, az Albertirsai Sportegyesület elnöke és Fazekas László polgármester úr köszöntötte. Az alábbiakban szakosztályunk kitüntetettjeinek méltatása olvasható.  



Az Albertirsai SE asztalitenisz szakosztálya minden évben olyan személyeket terjeszt fel az év a sportolója címre, akik emberi kvalitásaik révén is hozzájárulnak a sportág helyi fejlődéséhez. Mert bár vannak eredményeink, amelyek okot adnak a büszkeségre, igazán fontosnak azokat az erényeket tartjuk, amelyek erősítik, és segítenek továbbörökíteni közös értékeinket. 



Benkó Ádám (balra), Pjeczka János és Váradi Gyula 



Első díjazottunk évtizedekkel ezelőtt felhagyott a versenyzéssel. Az asztaliteniszhez néhány éve tért vissza, és azóta a legnagyobb türelemmel oktatja, támogatja - újabban már heti négy alkalommal - a kezdőket. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Kitartó munkájának köszönhetően többen is rövid idő alatt versenyzővé, meghatározó játékossá, az egyesület elkötelezett tagjává váltak. 
A pingpongcsapat a második családja. Edzést nem is hagy ki csak az igazi család - gyermekei, rokonai kedvéért. Betegség, fájdalom, természeti csapás nem tartja otthon 2017 egyik kitüntetett asztaliteniszezőjét, PJECZKA JÁNOS tanár urat. 


Minden amatőr sportoló áldozatot hoz - van, aki többet, van, aki kevesebbet -, azért, hogy mozoghasson.  Első csapatunk törteli illetőségű játékosa heti 2-3 alkalommal autózik Albertirsára, emellett befizeti a nem csekély tagdíjat is...  
Edzéseken, mérkőzéseken rendkívül motivált. Az ellenféltől, az eredménytől függetlenül kérlelhetetlenül küzd az utolsó pontig. Erről árulkodnak a ráaggatott becenevek is: Kiskakas, Pitbull, Ketrecharcos. (Amúgy, a barátainak, egyszerűen csak Öszi, mert ha nem játszik, kenyérre lehet kenni.) 
Példátlan küzdőszellemének, kiegyensúlyozott teljesítményének nagy szerepe van abban, hogy ma már az ASE egyik legjobbjának számít. Sokat tett azért, hogy a csapat az elmúlt szezont is a bajnokság élmezőnyében zárta, míg most, az idény felénél, a harmadik helyen áll.
Az év pingpongosa, aki kemény, mint az orosz tél: VÁRADI GYULA.


Az egyik legígéretesebb utánpótláskorú versenyzőnk néhány rövid hónap leforgása alatt utolérte kortársai többségét, olyannyira, hogy lassan már a felnőtt mezőnyben is számolhatunk vele. Nyilvánvaló tehetsége mellett munkabírása, alázata emeli máris az átlag fölé. Gyorsan tanul, és a tanultakat versenykörülmények között is alkalmazza. (Legutóbb a körzeti Diákolimpián, ahol második helyezést ért el.) 
Csendes, szerény fiú, soha nem mutatja jelét az elégedetlenségnek. A felnőttekkel tisztelettudóan viselkedik, kortársaival harmonikus a viszonya. Tényleg az edzők álma. 
Azt reméljük, saját álmait is képes lesz valóra váltani az év fiatal asztaliteniszezője: BENKÓ ÁDÁM.      



Szakosztályunk nevében köszönjük az önkormányzat támogatását, és szívből gratulálunk valamennyi kitüntetett sportolónak. 

Sok sikert mindenkinek a következő esztendőben is! Hajrá, Irsa! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése