2017. május 16., kedd

Mári Menyhért ranglistapontjai

Ezúttal is Cegléden rendezték a közép-magyarországi régió újonc bajnokságát. Az április 23-i eseményre két játékost neveztünk. 



A verseny előtt nem volt az országos  ranglistán is jegyzett albertirsai asztaliteniszező, de nagyon szerettünk volna ezen változtatni. Takács Hanna ugyan az ASE színeiben szerezte pontjait, de Ő időközben a lakóhelyéhez közelebb eső Kispest SE csapatához igazolt. Rajta kívül Mári Demeternek volt még minősített eredménye, de valamiért nem kapta meg az egyébként jogosnak tűnő pontot.

Demeter ezúttal sem állt messze a terv valóra váltásától. A továbbjutásról  - és a pontszerzésről is - döntő csoportmérkőzésen 3:2 arányban szenvedett vereséget állandó ellenfelétől, a dunaharaszti Szamay Istvántól.

A kitűzött célt így nem Ő, hanem fivére, Mári Menyhért érte el. A csoportkörben egy-egy ceglédi és budaörsi ellenfelét is felülmúlta, és csak a jóval esélyesebb Nagy Dávidtól (Dunakeszi) kapott ki. A legjobb nyolc közé sajnos nem sikerült bekerülnie, miután Nagy
Dávid klubtársa, Káder Benedek legyőzte őt. 

Az előbbi ellenfél 25., utóbbi 31. az ország U13-as versenyzői között. Az egész tornán ügyesen játszó irsai fiú két pontot kasszírozott a teljesítményével, ami jelenleg a 114. helyre elég.  

Nem  világrengető dolog, de nekünk: valami!


Mári Menyhért (fotó: Garami Zsolt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése