2017. január 12., csütörtök

Az év asztaliteniszezői, 2016

Decemberben adták át a Városházán a 2016-os év legjobb albertirsai sportolóinak járó elismeréseket. Amióta az asztalitenisz is az ASE szakosztályai közé tartozik, a mi versenyzőink is ott vannak a legjobbak gáláján.


2014-ben Szász András és Tímár Gyula, 2015-ben Mári Menyhért és Mári Sándor,  ezúttal, a felnőttek közül, Kovács László és Singljár Mihály, utánpótlásunkból Kőházi Eszter volt a díjazott.  



Kovács László és Singljár Mihály is alapító tagja az Albertirsai SE asztalitenisz szakosztályának, korábbi nevén: a Pingpong Baráti Körnek. 


Kovács László


A kezdetek óta meghatározó alakjai a fennállása ötödik évfordulóját ebben 2016-ban ünneplő közösségnek. (Természetesen kapcsolatuk a sportággal sokkal régebbi keletű, és még régebbi kettejük barátsága.) 

Egyaránt tagjai voltak az elmúlt év tavaszán a Pest megyei B osztályú bajnokságban harmadik helyet szerzett csapatunknak. Ősszel közreműködtek újonnan alakult, a megyei harmadik vonalban szereplő Albertirsai SE II. munkájában, önzetlenül segítve ezzel az utánpótláskorú játékosok versenyeztetését is. 

Kovács Lászlónak és Singljár Mihálynak azonban legnagyobb szerepe abban van, hogy az albertirsai asztalitenisz ma is az, amiként egykor elindult:  Baráti Kör


Singljár Mihály


A 2002-ben született Kőházi Eszter az irsai asztalitenisz egyik legnagyobb ígérete. Példamutatóan szorgalmas, rendkívül tehetséges, intelligens sportoló, aki a roppant szerény edzéslehetőség ellenére folyamatosan fejődik.

Idén a korosztályos egyéni megyei bajnokságon 3. helyezést ért el, legutóbbi felnőtt versenyén - egyedüli női indulóként - második lett. 

Az ősz folyamán több értékes győzelmet aratott a megyei C osztályban szereplő felnőtt csapatunkban.


Kőházi Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése