2018. november 29., csütörtök

Zajlanak a Diákolimpia körzeti-kerületi versenyei

Budapesten két kerületi selejtezőn már érdekeltek voltunk, november 30-án pedig Albertirsán küzdenek az összevont cegléd-dabasi körzet indulói. Egyéniben és csapatban is vannak éremesélyes versenyzőink. 


A XVIII. kerületben az Albertirsai SE partneriskolája, a pestszentlőrinci Vajk-sziget Általános Iskola indított versenyzőket. A legjobb eredményt a III-IV. korcsoportba tartozó Xiao Yu érte el, aki az ASE igazolt játékosaként között másodikként jutott tovább a fővárosi döntőbe. Érdekesség, hogy legyőzője, a KSI-s Takács Hanna első klubja is Albertirsa volt. (Az alsósoknál Hanna húga, a  szintén vajkos -, egykori SLT-s Takács Lili nyert.)  A fiúknál a szintén albertirsai versenyengedéllyel rendelkez Páldi Milán a középdöntőben esett ki.


Xiao Xu (jobbra, Takács Hanna és Takács Lili


A IX. kerületben a Lónyay Utcai Református Gimnázium tanulója, az irsai Mári Demeter győzött a felsős fiúk között, és szintén ott lesz a decemberi budapesti fináléban. Kőházi Eszter a középiskolás lányok között a második, Mári Tekla a negyedik helyen végzett.

Az albertirsai selejtezőn főleg a nem igazoltak között számíthatunk továbbjutókra, de rajtuk kívül is lehetnek bőven érmeseink. Aki teheti, jöjjön elszurkolni a fiataloknak az evangélikus iskolába !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése