2022. január 21., péntek

Rárúgtuk az ajtót 2022-re

Nyertünk ugyan, de nem kétséges, kicsit erős a cím. Mert bár a többséghez viszonyítva egy hét csúszással, január 13-án vágtunk bele a bajnokság második szakaszába, az ünnepek utáni extra idő nem mindenkinek volt elegendő a bejgli-sokk kiheveréséhez.


Féltávnál mindkét csapatunk előkelő helyet foglalt el a tabellán: az ASE I. harmadik, az ASE II. negyedik volt kilenc mérkőzés után. A jó pozíció megtartásához a 10. fordulóban is győzni kellett, hiszen múlt csütörtökön közvetlen riválisaink látogattak Albertirsára. 

Az első osztályban a Gödöllői SK III. mindössze egy ponttal gyűjtött kevesebbet nálunk. Ősszel nyerni tudtunk idegenben - ez, és az előzés esélye is plusz motivációt jelentett ellenfelünknek. 

Az egyik párost elvették ezúttal is, a másikat hektikus játékkal, szerencsés körülmények között éppen csak meg tudtuk menteni (1:1). A kínlódás egyesben is folytatódott. Nagy Andrásnak a lábmunkája maradt el a megszokottól, Mári Sándor pedig egyetlen értékelhető játékelemet sem tudott felmutatni. Ehhez képest, akárcsak párosban, valahogy nyertek mégis. Váradi Gyula legyőzte a nem teljesen egészséges Szabó Lászlót, így Tímár Gyula veresége - és az addigi összkép - ellenére elég jól álltunk egy kör után (4:2).

Nagy András viszonylag gyorsan növelte az előnyt, Váradi Gyuszi nem olyan gyorsan, de annál megbízhatóbban szállította hatodik pontunkat. Sem "Öszi", sem Czukker László nem spórolt a labdaérintéseken, ám ezt nem bántuk, mivel a végeredmény nekünk kedvezett. Mári Sándor is nyert megint, miután legalább a fonák indítást előkotorta lefagyott winchesteréből, meg dr. Galli Zsolt tenyerese sem sült úgy, főleg  a döntő pillatokban, mint korábban Tímár Gyuszi ellen. Gyuszin sajnos Bartha Tibor is kifogott,  de nem játszott rosszul, és ereje is maradt bőven a hajrára (7:3).

Kellett is a kraft, mert Czukker László és Galli Zsolt révén szépítettek a gödöllőiek (7:5). Mári Sándor kicsit összekapta magát, és teljesen váratlanul pingpongra emlékeztető dolgokat is mutatott, valószínűleg azért, hogy végre cserét kérhessen. Erre  a lehetőséget Tímár Gyula segített megteremteni, aki Szabó László rovására kibrusztolta első sikerét (9:5). Ezután Nagy András be is húzta a tizedik partinkat. Nem ennyire egyszerűen, ahogy ideírtuk, viszont megérdemelten.  

A végére, a szezon során először, beszállt Gecser Zsolt is,  de az i-re a pontot nem ő tette fel, hanem az utolsó meccsekre Vasemberré transzformálódott Tímár Gyuszi.





A "Bé" a vele azonos pontszámmal álló Újhartyánt fogadta. A két csapat nem sok meglepetéssel szolgálhat egymásnak, mindenki ismer mindenkit. Mi például sejtettük, hogy az este folyamán a Mandovics Tibortól elszenvedett vereségeinket kell valahogy ellensúlyoznunk. 

Tibi annak rendje és módja szerint el is vitt négy meccset, a párossal együtt ötöt, ám a találkozót követően mégsem lehetett elégedett. (A Mandovics család mentségére szól, hogy míg Tibor bőszen aprította a mieinket, addig öccse, Gergő hasznos tanácsokkal segítette a megye A-s albertirsaiakat.) Serfel József és Kriszt Imre egy-egy pontot tett a közösbe, Zelovits Károly egyet sem, míg a mi oldalunkon a megszokott egységes teljesítmény  összesen 11 győzelmet ért. 

A mérkőzés egyébként ugyanúgy alakult, mint a párhuzamosan zajló I/A osztályú bajnoki. 1:1 után 4:2-re, 7:3-ra, majd 9:5-re vezettünk. Czinege Lajos és Mári Menyhért háromszor, Szász András kétszer fogadhatta a gratulációkat. Nagy Ferenc,  és az őt váltó Szelei Mihály egyformán két próbálkozásból egyszer tudott nyerni, vagyis a beírás szerinti  egyes pozíció is hozott összesen két pontot. 

Itt is nyert egy Nagy Mári pár, ami megint egyfajta kuriózum: Nagy Ferenc Mári Sándor gyermekével, Mári Sándor Nagy Ferenc gyermekével állt asztalhoz.

Ilyen ez az irsai asztalitenisz...




Pest megyei I/A 10. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Gödöllői Sport Klub III. 11:7


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 3/3

Nagy András 3/4

Tímár Gyula 2/4

Váradi Gyula 2/4


Gödöllő III.

Bartha Tibor  2/4

dr. Galli Zsolt 2/4

Czukker László 1/4

Szabó László 1/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1


Dunakeszi III. 

dr. Galli Zsolt, Szabó László 1/1

Bartha Tibor, Czukker László 0/1



Pest megyei I/BC 9. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Újhartyán VSE 11:7


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos 3/4

Mári Menyhért 3/4

Szász András 2/4

Nagy Ferenc 1/2

Szelei Mihály 1/2


Újhartyán VSE

Mandovics Tibor 4/4

Kriszt Imre Gábor 1/4

Serfel József 1/4 

Zelovits Károly 0/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Mári Menyhért, Nagy Ferenc 1/1

Czinege Lajos, Szelei Mihály 0/1

Újhartyán VSE

Mandovics Tibor, Serfel József  1/1 
 
Kriszt Imre Gábor,  Zelovits Károly 0/1



Részletes eredmények ITT és ITT!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése