2019. június 25., kedd

Ilyen volt a hajrá a megye B-ben

A bajnokság hajrájához közeledve egyre fogyott az idő és az energia is, pedig mindkettőre szükség lett volna ahhoz, hogy az oldalon naprakészen jelenjenek meg a hírek. Így most megint átfogó beszámolókkal pótoljuk tartozásainkat. Kezdjük a megye B-vel!


Azt terveztük, hogy a 18. fordulóban javítunk az újhartyáni bizonyítványon. A terv teljesítéséhez a King-Pong SE I. alkalmas partnernek tűnt, hiszen a százhalombattaiak a mezőny végén szerénykednek, és ősszel idegenben is győztünk ellenünk.

Az április 11-i visszavágó a vártnál is jobban alakult: a sportszerűen küzdő vendégek 10:0-ás vezetésünknél nyerték első és egyetlen mérkőzésüket. (Meglepetésre épp legeredményesebb játékosunk, Mári Sándor kapott ki Péics Károlytól, aki összteljesítménye alapján mindenképpen rászolgált legalább egy győzelemre.)

A többi irsai, azaz Szász András, Tímár Gyula és Váradi Gyula hibátlan mérleggel zárt. Ez mindenképp dicséretes teljesítmény. 


A megye B 18. fordulójában:

Albertirsai SE I. - King-Pong SE I. 17:1



Általában jó meccseket vívunk a tápiógyörgyeiek második csapatával. Május 2-i találkozónkra azonban rányomta bélyegét, hogy ellenfelünk három fővel állt ki. (A sérült Kovács Ferenc elkísérte társait Albertirsára, de a játékot nem tudta vállalni.)

A párosok és az első egyéni kör után így is 3:3-ra álltunk, a folytatásban azonban beindult a gépezet. A kivételesen edzésre is eljutó Mári Sándor ezúttal játszmát sem vesztett, ráadásul Szász András is veretlen maradt, miután Németh Sándort és Mohácsi Bencét is izgalmas körülmények között  legyőzte. 2-2 pontot Gyuláink (Váradi és Tímár) is tettek a közösbe, azaz a végére viszonylag egyértelművé vált a sikerünk.


Szász András (fotó: Garami Zsolt - archív)



A megye B 19. fordulójában:

Albertirsai SE I. - Tápiógyörgyei ASK II. 13:5
   


Decemberben átgázolt rajtunk az Őrbottyán II., a május 10-i visszavágóra mégis szoros eredményben bízva utaztunk el. Ezúttal nem volt sem hiányzónk, sem vesztenivalónk, a hazaiakra viszont nehezedett némi teher, hiszen éppen ellenünk biztosíthatták be dobogós helyezésüket.


Az, hogy mindkét fél komolyan vette a találkozót, már a párosoknál kiderült. Ötszettes csatában dőlt el mindkét párharc - az egyik szerencsére a mi javunkra (1:1).

Egyéniben beragadtunk kicsit. Az első körben csak Mári Sándor nyert (2:4). A második forduló jól indult, Váradi Gyula illetve Mári révén egyenlítettünk, de az öröm nem tartott sokáig. Tímár Gyula Hrustinszky Tibortól, Szász András Koza Viktortól szenvedett 3:1 arányú vereséget (4:6).

Két asztalon folyt a játék, s kétszer megint kikaptunk (4:8). Ekkor azonban Szász András megszerezte első győzelmét, Mári Sándor pedig - 0:2-ről fordítva Koza Viktor ellen - a harmadikat (6:8). Maradt remény, főként azután, hogy a Hókáné Fekete Zsuzsannát váltó Brunner Viktort Tímár Gyuszi megfogta. A különbség azonban nem csökkent, mert közben Szász András nem bírt Varga Szabolccsal (7:9).

Mári Sándornak még volt egy esélye, amit ki is használt Hrustinszky ellen, a másik párosításban viszont nem nekünk állt  a zászló. Nagyon nem: Váradi Gyula még soha nem nyert Koza Viktor ellen. Sajnos, ezúttal sem járt sikerrel.

Ahogy a csapat sem. Jó mérkőzésen, a végsőkig küzdve maradtunk alul a talán feljutó, biztosan bronzérmes Őrbottyánnal szemben. 


A megye B 20. fordulójában:

Őrbottyáni Csapatok SE II. - Albertirsai SE I. 10:8



A hatodik hely megtartása szempontjából volt fontos hévízgyörki mérkőzésünk. 

Szeretjük a hétközi bajnokikat, ezúttal azonban a kora esti félhomály, az asztalokat leszámítva szinte teljesen üres terem nem dobogtatta meg a szívünket. Ha beszélgetni próbáltunk, a hangunk csapdába esett madárként verődött ide-oda a csupasz falak között, így egymás szavát sem értettük. A labda kopogása pedig olyan volt, mintha a fejünkben dobolt volna valaki.  

A meccset azért le kellett játszani, tehát a napok óta betegeskedő Szász András "gyógyultnak" nyilvánította magát. A párost hozta is három vetélytársával szemben. (Az edzést és az alvást sem erőltető Mári Sándor főleg az ellenfél pontjait szaporította.) A Tímár Gyula - Váradi Gyula kettős is nyert, és összességében  meglehetősen könnyen szereztünk biztató előnyt (2:0).

Szólóban jóval nehezebb dolgunk volt. Szász Andrást visszavetette a betegség és a szürkületi zóna kombinációja. A reális 2-4 győzelem helyett nullával zárt. Még jó, hogy Mári Sándor legalább annyira összeszedte magát, hogy csúnya játékkal hozza a négyet. Torda Andrással csak ő bírt, Brender Ervint viszont a végül hárompartis Tímár Gyula is legyűrte. A végső sikerhez Váradi "Öszi" két "kötelező gyakorlatára" is szükség volt, mégpedig égetően, mert egészen az utolsó körig levegőben lógott a meglepetés. 


Váradi Gyula (fotó: Garami Zsolt - archív)


A megye B 21. fordulójában:

Hévízgyörk SC II. - Albertirsai SE I. 7:11



Az idény utolsó fordulójában Dunaharasztiba autóztunk. Afféle helyosztó volt ez: vendéglátóink egy győzelemmel elénk kerülhettek volna, minden más kimenetel nekünk kedvezett.


A két csapat az év során felváltva birtokolta a hatodik pozíciót. A meccs előtt tulajdonképpen csak annyival álltunk jobban, hogy januárban, minimális különbséggel, felülmúltuk riválisunkat. Persze nyilván mindegy, ki hol végez a megyekettő középmezőnyében, de nem lennénk (amatőr) sportolók, ha nem úgy küzdöttünk volna mindannyian, az ellenfelet is beleértve, a párás haraszti tornateremben, mintha a Rimet-kupáért...  

Az egyik páros gyorsan elment, a másikban rosszul állt a szénánk. Mári Sándor és Szász András két kilátástalan játékkal elveszített szett után valahogy mégis fogást talált Perényi Péteren és Újvári Istvánon, és fordítani tudott (1:1). 

Egyesben Tímár Gyula hajtott végre hasonló bravúrt Keresztesi József ellen, majd a Mári - Perényi parti hozott látványos albertirsai feltámadást. (Nem mindig jellemző ránk, ám ezúttal ötből öt döntő játszmát behúztunk!)



Tímár Gyula (fotó: Garami Zsolt - archív)


A mérkőzés első felében ez is csak arra volt elegendő, hogy versenyben maradjunk. A fordulat 5:5-nél, a harmadik egyéni körben következett be, amikor Váradi Gyula drámai körülmények között megverte Perényi Petit, és - kevésbé kiélezett küzdelemben - Szász András Friedman Tamást, Mári Sándor Keresztesi Józsefet. 

A 8:6-os állás azt jelentette, hogy csak egyetlen győzelemre voltunk a hatodik helytől. (Mindennel együtt nem teljesen közömbös ez a helyezés: tavaly ötödikként végeztünk, előtte negyedikek, még korábban harmadikok lettünk. Ahogy erősödött a mezőny, úgy csúsztunk vissza egy-egy pozíciót. De, önérzet is van a világon, mindig csak egyet!) Egészen nyugodtak nem lehettünk, mert az első kísérlet nem sikerült: Perényi Péter Tímár Gyuszin vett elégtételt korábbi balszerencsés vereségeiért (8:7). Szász András viszont taktikus, türelmes játékkal bedarálta a gyors, jól adogató Újvári Istvánt, megakadályozva ezzel a hazaiak egyenlítését (9:7). A meccs előtti legfőbb kérdés ezzel eldőlt, maga
a mérkőzés még nem. Ezt a szálat Mári Sándor varrta el: ezúttal Friedman Tamás minden  igyekezete kevés volt ellene. (Az utolsó, tét nélkül megvívott Keresztesi - Váradi párharc, némi meglepetésünkre, nem alakult jól, de ennek nem volt jelentősége.)

  
  
A megye B 22. fordulójában:

Dunaharaszti MTK III. - Albertirsai SE I. 8:10


Részletes eredmények ITT!



Az ASE I. számára a várakozásoknak megfelelően alakult a 2018-2019-es szezon. Az előttünk végzett alakulatokat legfeljebb megszorítani tudtuk - Csemővel és Vecséssel játszottunk döntetlent -, a mögöttünk állókat rendre legyőztük. Az egyéni teljesítmény listán 84 mérkőzésen elért 75 győzelmével Mári Sándor az előkelő 3. helyen végzett. A csapat stabil szerepléshez szükség volt arra  is, hogy a másik három alapemberre is folyamatosan lehetett számítani; Szász András, Tímár Gyula és Váradi Gyula nem csak végigküzdötte az idényt, hanem valamennyien megnyerték legalább mérkőzéseik felét. 





Vége a bajnokságnak: Tímár Gyuszi már a Tiszáról küldött helyzetjelentést  
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése