2019. január 1., kedd

Mindkét csapatunk jól hajrázott

Adósok maradtunk az utolsó négy forduló beszámolóival.  Egy hosszabb írás segítségével most egyszerre pótolunk mindent.


A 7. fordulóban mindkét csapatunk Százhalombattán, a King-Pong SE otthonában szerepelt. A túrát kettős győzelemmel zártuk.


A megye B-ben fokozott ellenállásra számítottunk a hazaiak részéről. Az addigi eredmények alapján olyan csapatot láthattak bennünk, amelyik ellen nem esélytelenek. A C osztályban két tényező is okot adott a bizakodásra: előző mérkőzésén az ASE II. döntetlenre végzett a  Cegléddel, továbbá majdnem a legerősebb összeállításában utazott Battára. (Igaz, a rendszeresen hiányzó Singljár Mihály a bajnokság egyik legjobb játékosa...)

Párosban egyik fronton sem hibáztunk. Döntő szettre is csak Burka Zoltán és Szelei Mihály kényszerült Antal István és Pogány Lajos ellen. Antal István a továbbiakban is sok gondot okozott az irsaiaknak. Valamennyi meccsét megnyerte, úgy-ahogy lőtávolban tartva ezzel a hazaiakat. 


Szépfiúk Százhalombattán

A másik találkozón Dévay Gyula okozott fejfájást, mivel Tímár Gyulát és Szász Andrást is legyőzte 3:2-re. Szerencse, hogy e két skalppal megelégedett, és átadta helyét Riesenberger Ernőnek...

Ernő bácsi nem nyert az egyaránt hibátlanul záró Mári Sándor és Váradi Gyula ellen sem, Balog István és Péics Károly pedig egyet-egyet fogott csak, azaz különösebb veszély nem fenyegette a sikerünket. Az egyetlen ok, ami miatt kicsit elégedetlenek lehettünk az volt, hogy az ötödik játszmák többségében megint alulmaradtunk.


King-Pong SE I.


A harmadosztályú párharc valamivel szorosabban alakult. Például azért, mert Gecser Zsolt az első körben 2:0-ás vezetést engedett ki a kezéből. A következő viszont hozta, így megnyugtató 7:3-as vezetésünknél cserélt Mári Menyhérttel.  Antallal fiatal versenyzőnk sem bírt, de az előnyt sikerült növelnünk. A 10:4-es állás azt jelentette: megvan az ASE II. idei első győzelme!  

Amelyhez, végül, Kovács László és Szelei Mihály 3-3, Burka Zoltán 2, Gecser Zsolt és Mári Menyhért 1-1 egységgel járult hozzá. (Utóbbiak két meccset játszottak.)


A megye B 7. fordulójában: 

King-Pong SE I. - Albertirsai SE I. 4:14


A megye C 7. fordulójában: 

King-Pong SE II. - Albertirsai SE II. 6:12




A 8. fordulóban is idegenben, és megint ugyanabban a (hideg) teremben játszott a két albertirsai gárda, ezúttal azonban egy nap eltéréssel. Az ASE II, december elsején, szombaton, az ASE I. vasárnap mérkőzött meg Tápiógyörgyével.


Decemberre végképp beindult a "cés" szekér. Öt vereséget követően egy döntetlennel indult a jó széria, amely jelenleg sorozatban elért öt győzelmet számlál. Ebből a második Györgyén jött össze, egész könnyedén.

A Burka Zoltán, Gecser Zsolt, Mári Menyhért, Szelei Mihály összetételű négyesnek leginkább a Pest megyei pingpong hangulatfelelősével, Faragó Sándorral gyűlt meg a baja.  A rutinos játékos ezúttal sem csak váratlan ütéskombinációkkal igyekezett kizökkenteni vetélytársait, ami Szelei Misi és Gecser Zsolt ellen sikerült is neki. 

Mivel azonban a hazaiak több győzelmet nem jegyeztek, az irodalmi értékű monológokon - esetenként dialógusokon - kívül más izgalom nem fűszerezte a meccset. 

Egy bónusz: Mári Menyhért először zárt hibátlan mérleggel felnőtt bajnokit.


Másnap nyert az első csapat is, mégpedig a vártnál nagyobb arányban. A TASK II. - ASE I. mérkőzésnek ugyanis nem volt egyértelmű esélyese, ám ezúttal minden kritikus helyzetből mi jöttünk ki jobban.

Az első krízishelyzetet akkor éltük át, amikor a Kovács Ferenc - Mohácsi Bence pár 0:2-ről egyenlített Mári Sándor és Szász András ellen. A kiélezett ötödik szettet végül utóbbi két jó megoldása döntötte el - 9:9 után. (Tímár Gyula és Váradi Gyula valamivel könnyebben késztette megadásra Németh Sándort és Varga Istvánt.) 

Szász András egyéniben is ihletett formában folytatta: izgalmas, jó meccsen verte Mohácsi Bencét. A szomszédos asztalon kevésbé volt látványos a küzdelem. Mári Sándor reménytelen pingponggal engedte át az első két játszmát Németh Sándornak, de aztán sikerült annyira összeraknia a mozgását, hogy emlékeztessen egy asztaliteniszezőére, és fordított. Ebben a körben csak Váradi Gyuszi kapitulált, mert névrokona - szintén hátrányból fordítva - hozta a maga meccsét. 5:1 volt ide, pedig 3:3-ra  is állhattunk volna. Néha ilyen apróságokon múlik...

Meg a beíráson. A feljövőben lévő Mári Sándornak a szakosztályvezetőnk által rendesen kifacsart Mohácsi Bence jutott a következő körben (ez volt a könyvtárosok háborúja), és még mindig nem jól, de legalább taktikusan játszva ötre növelte előnyünket. Ami Szász és Váradi urak jóvoltából gyorsan tovább nőtt (8:2). 

Tímár Gyula kisvártatva behúzta a döntetlenhez szükséges 9. partit; ennek érdekében igen sokáig kellett gyötörnie Németh Sándort. Szász András és Mári Sándor nagyjából egyszerre gyűjtötte be harmadik egyéni győzelmét, amivel minden további kérdés feleslegessé vált. 

Természetesen a negyedik kört is lejátszottuk, megint úgy, hogy csak egy vereség csúszott be. A végén szépen fogyott a zsíros kenyér és az üdítő is, mert az utoljára elkezdett Váradi - Varga meccs elhúzódott kicsit. De szívesen vártunk.



A megye B 8. fordulójában: 

Tápiógyörgyei ASK II. - Albertirsai SE I. 4:14


A megye C 8. fordulójában: 

Tápiógyörgyei ASK III. - Albertirsai SE II. 2:16



A bejegyzésben tárgyalt ciklus egyetlen vereségét első csapatunk szenvedte el, mégpedig december 6-án. Az Őrbottyánból érkezett négyes erős, ráadásul komoly előnyt is kapott ezen az estén: Mári Sándort váratlan kötelezettség szólította el, így nem játszhatott. Egy nappal később a megye C sereghajtója látogatott Irsára, ami oldott hangulatú ütögetést eredményezett.


Nos, az első meccs légköre sokkal feszélyezettebb volt. Egyfelől eléggé lelombozta a mieinket, hogy az éltáblás szinte az utolsó pillanatban lemondta a szereplést, másrészt az az érzésünk, hogy ez az őrbottyáni garnitúra komolyabban veszi a versengést, mint mi.

Bár a mosolymérő ezúttal sem akadt ki, sportszerű keretek között zajlott a mérkőzés, amelyet sajnos simán abszolváltak a vendégek. Persze lehetett volna szorosabb, de megint sokszor lemaradt az i-ről a pont. Hatból öt döntő szett ment el, ami rémesen rossz arány, és persze meg is pecsételte a sorsunkat. Tímár Gyula a párossal együtt négyszer sodródott el az ötödik játszmáig, és tulajdonképpen csoda, hogy az utolsót még kedve volt lejátszani, sőt, meg is nyerte. Kívüle még Szász András és Váradi Gyuszi hozott egyet-egyet, illetve a Singljár Mihály - Szász András pár. (Misi hálátlan feladatot kapott, de helyt állt beugróként. Persze érződött, hogy régen játszott ebben az osztályban, főként azért, mert épp az egyik legjobb alakulatot fogta ki.)


A vigaszt az ASE II. másnapi diadala jelentette, amelyben - valljuk be - eleve erősen bíztunk. Idén első alkalommal Pető Miklóst is neveztük, aki Szelei Mihállyal párban rögtön meg is szerezte első bajnoki sikerét. A bravúr egyesben is majdnem összejött Mikinek, ám Palóczai-Kiss Tamással szemben végül 3:2 arányban alulmaradt.

Mindez már a találkozó vége felé történt, 12:0-ás állásnál. A többiek ugyanis egyre-másra aratták a győzelmeket: Burka Zoltán, Gecser Zsolt, Mári Menyhért és Szelei Mihály is makulátlan mérleggel zárt. Utóbbi 2/2-es, előbbiek 4/4-es mutatóval.   


A megye B 9. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Őrbottyáni Csapatok SE II. 4:14


A megye C 9. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Délegyháza KSE II. 16:2




A 10. fordulóról sokat nem lehet írni. Az egyik kisorsolt ellenfél nem nevezte legjobbjait, a másik meg sem érkezett.  


Kétségtelen tény, hogy nehéz megfelelő számú játékost szervezni a hétköznap estére kiírt idegenbeli mérkőzésekre. Legutóbb mi is dugóba kerültünk Százhalombattára menet - emiatt késtünk is kicsit -, és előfordult, hogy a (fél) csapatot szállító autónk robbant le. Ezek a sajnálatos esetek az amatőr sport velejárói, és hol minket sújtanak, hol másokat. Közhely, de ez van.


A megye B 10. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Hévízgyörk SC II. 18:0


A megye C 10. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Telki SE 18:0 (játék nélkül)



Az adventi időszak végén, december 19-én és 20-án került sor az év utolsó bajnoki összecsapásaira. A megye B-ben nagy csatára, afféle helyosztóra készültünk, a megye C-ben ellenben biztosnak tűnt a három pont.  



A mérkőzés előtt a Dunaharaszti III. kevéssel előttünk állt a tabellán, egy győzelemmel - legalább átmenetileg - megelőzhettük őket. Nálunk nem volt hiányzó, a vendégeknél viszont Friedman Tamást a fiatal Szécsi Kristóf helyettesítette.

A párosokat igazságos döntetlennel zártuk, az egyéniket két szép 3:0-val kezdtük. Különösen Szász András győzelme volt roppant biztató, hiszen Virágh Attila az egyéni teljesítmény lista 2. helyén állt a forduló előtt.

De az állás döntetlen maradt az első kör után, mert Váradi Gyula passzív játéka feküdt a pörgetős Perényi Péternek, és sajnos szoros végjátékban Tímár Gyula is alulmaradt Szécsi Kristóffal szemben (3:3).

A párost is szállító Szász - Mári duó a másodszor is nyerni tudott, de mindketten megszenvedtek a pontokért Keresztesi József illetve Perényi Péter ellen. Váradi Gyuszi nem kegyelmezett az ifjú Szécsinek, ahogy a szokatlanul hideg teremhez lassan alkalmazkodó Virágh Attila sem Tímár Gyuszinak. Az előny mindenesetre nálunk volt: 6:4.

Nem sokáig. A következő leosztásból rosszul jöttünk ki. Mári Sándor hozta a (ma még) kötelezőt, a többi párosításban azonban összesen csak két szett végén örülhettünk.

7:7-es állásnál, kis időeltéréssel kezdődött a fix egyes Szász - Szécsi, valamint a bizonytalan kimenetelű Mári - Virágh meccs. Utóbbi a várt forgatókönyv szerint alakult, és szinte valamennyi játszma váltószervával ért véget. 8:7 ide. A másik asztalon a biztosra vett albertirsai siker is megszületett, igaz, császármetszéssel (9:7).

Ezután már csak keveset kellett várni, hogy Váradi Gyuszi taktikus, türelmes pingponggal 10-re kerekítse  győzelmeink számát. Az utolsó Tímár - Perényi találkozónak már nem volt tétje, ám ez sem a felek hozzáállásán, sem a végeredményen (2:3) nem látszott.


A december 20--án dunaharaszti fiatalok látogattak Irsára. A kizárólag utánpótláskorú játékosokból álló DMTK V. minden dicséretet megérdemel, hiszen első idényükben három felnőtt csapatot is sikerült legyőzniük. Nem vehettük őket félvállról.

A párosok után ezúttal is 1:1 volt az állás. A Gecser Zsolt és Kovács László gond nélkül nyert, az alkalmi Benkó Ádám - Burka Zoltán kettős kikapott. (Ádám idén először szerepelt a bajnokságban.)

Egyéniben nem volt kegyelem. Jobbára gyorsan, nagyobb fennakadás nélkül húztuk be a meccseket, és alakítottuk ki a nagy fölényről számszakilag is árulkodó végeredményt.



2018 utolsó albertirsai csapatképe

DMTK V.



A megye B 11. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Dunaharaszti MTK III. 10:8


A megye C 11. fordulójában:

Albertirsai SE II. - Dunaharaszti MTK V. 17:1 


Részletes eredmények: ASE I. és ASE II.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése