2021. október 1., péntek

A nap, amikor minden sikerült

A gyáliakat nem kérdeztük meg, hogy mi a véleményük erről, de a mi szempontunkból feltétlenül igaz, hogy örökrangadót játszottunk tegnap este. Amióta megalakult az asztalitenisz szakosztály Albertirsán, tehát pontosan tíz éve, mindig találkoztunk a GYASE valamelyik csapatával. 


A miénknél korábban kezdődött megye A-s kalandozásuk, no meg a Covid19 közbejöttével épp a Gyál II-vel régen hozott minket össze a sors(olás). Ezért is, de főleg a kölcsönös tisztelet, az évtizedes barátság  miatt nagy örömmel üdvözölték egymást a felek a 4. forduló nyitómérkőzése előtt.




Játék közben már kevés jelét mutattuk a barátságnak. Természetesen nem voltunk sportszerűtlenek, csak nagyon következetesen gyűjtögettük a pontokat. A két párost egyaránt 3:1-re nyertük, az első egyéni forduló valamennyi meccsét 3:0-ra. A következő körben pedig el is dőlt a három pont sorsa. 

Nagy András egyesben játszmát sem vesztett, Mári Sándor is csak egyet. Váradi Gyula egyedül Licsár Zsolttal vívott párharca közben ingott meg rövid időre, végül döntő szettben sikerült felülkerekednie vetélytársán. Tímár Gyula Papp Zsolttal vívott ötjátszmás csatát, amelyből szintén győztesen került ki. 

Mert valahogy jól kerültünk ki mindenből. Elég jól pingpongoztunk, mellénk állt a szerencse, és időnként a leglehetetlenebb ütés, a legkilátástalanabb játékhelyzet is pontot hozott. Talán nem volt ilyen bajnokink soha, azaz 2011 óta. Valószínűleg a gyáliaknak sem... 

Tapasztalt, egyáltalán nem ügyetlen, roppant egységes csapatról van szó. Utoljára, 2018 februárjában - persze mindkét fél más összeállításban szerepelt akkor - nyerni tudtak Albertirsán 10:8-ra. 

Most a nulla és a nyolcas helyet cserélt...


 Pest megyei I/A 4. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Prémium Gyáli ASE II. 18:0


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 4/4

Nagy András 4/4

Tímár Gyula 4/4

Váradi Gyula 4/4


GYASE II.

Hóf Sándor 0/4

Jánosi János 0/4

Licsár Zsolt 0/4

Papp Zsolt 0/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1


GYASE II.

Hóf Sándor, Licsár Zsolt 0/1

Papp Zsolt, Jánosi János 0/1


Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése