2021. október 13., szerda

Nem a mi hetünk volt

A bajnokság 5. fordulója véget vetett csapataink hihetetlen szériájának. Innen folytatjuk a hónap végén.


Még az elmúlt csütörtök este csapott össze a megye B-C két éllovasa, az Albertirsai SE II. és a Csemő II. a városi sportcsarnokban. (A két gárda egyaránt 12 ponttal, 52:20-as meccsaránnyal állt a forduló előtt.)

A vendégek erős kerettel érkeztek, hiszen Kurtz György és Tóth Zoltán is szerepelt már magasabb osztályban. Ezen a szinten mindenképp a szűk elithez tartoznak. A két másik játékosnak csak az eredményeit ismertük; az hamar kiderült, hogy Tóth Zoltánhoz hasonlóan Magyar Miklós és Novák Attila is a védekező stílust képviseli. 

 


A Gerje menti népdalkör első fellépése (fotó: Mári Sándor)

 

Nos, nem is nagyon támadtak a Czinege Lajos - Szelei Mihály páros ellen. Inkább a mieink hibáira vártak, és hibából sajnos több volt a megszokottnál. A vége így is 3:2 lett ide, ami sokkal kedvezőbb, mint a másik asztalon kialakult 1:3. Mári Menyhért és Nagy Ferenc pörgősebb, kevésbé idegőrlő mérkőzésen maradt alul az egyébként a jobbiknak tűnő csemői duó ellen (1:1).

Az első kanyar tulajdonképpen nem alakult rosszul. Czinege Lajos és Gecser Zsolt is nyert. Az előny persze elolvadt, de a játék képe azt mutatta, hogy a 3. és 4. ember ellen van keresnivalónk, és talán 1-2 bravúr is beleférhet (3:3).

Ehhez képest a következő körben beütött a krach. Nem Kurtz és Tóth urak 3:0-ás győzelme miatt, az benne volt a levegőben, hanem Magyar és Novák urak jóvoltából. Vagy: a mieink szokatlan visszafogottsága miatt. Czinege úr és Szelei úr is kétszettes hátránynál ébredt, és bár visszakapaszkodtak, fordítani nem tudtak végül (3:7).

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Mári Menyhért behúzta ugyan "hátsó pályás" partijait, a többiek nem tudták gyarapítani a hazai pontok számát. Részben azért, mert jók voltak az ellenfelek, részben azért, mert  - jobban vagy kevésbé - mindenki elmaradt valós tudásától (5:13).

 

Még rosszabbul járt az ASE I., amely Őrbottyánba látogatott vasárnap délelőtt. A helyiek kettes számú, az egyesnél lényegesen erősebb együttese pillanatnyi esélyt sem hagyott a mieinknek. 

A Hókáné Fekete Zsuzsanna, Kövesfalviné László Adrienn, Márton Zoltán, Szűcs Tibor összeállítású kvartett egy csúcsformában lévő Albertirsának is nagyon nagy kihívást jelentene - de csúcsformáról ezúttal szó sem volt. Egyik nemrégiben született bejegyzésünknek az volt a címe, hogy A nap, amikor minden sikerült. Nos, ez alkalommal alig jött össze valami. A tizenhat vesztes párharcból tizenegyszer 0:3 lett az eredmény. Két győzelmünket Nagy András és Váradi Gyula jegyezte, Szász András és Tímár Gyula egyszer sem járt sikerrel.   



Nagy András adogat (fotó: Czinegéné Deák Judit)

Nyilván nem jelentett előnyt a szokatlan  Sponeta asztal az új Joola Flash labdával kombinálva - talány, hogy ezek az adatok miért nem szerepelnek a szövetség adatbázisában -, meg az, hogy Mári Sándor nem állt rendelkezésre, ám felesleges és méltatlan dolog lenne kifogásokkal takarózni. Egyszerűen sokkal jobb volt Őrbottyán.


Az elmúlt héten tehát nem sok babér termett a számunkra. Mindazonáltal az összkép büszkeségre ad okot: öt forduló után az A és a B-C osztályban is négy győzelmünk van, azaz első mikrociklus kiválóan sikerült. Most három hetes bajnoki szünet következik, mi pedig magabiztosan várhatjuk a folytatást.



Pest megyei I/B-C 5. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Csemői Palotás SE II. 5:13


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Mári Menyhért 2/4

Czinege Lajos 1/4

Gecser Zsolt 1/4

Nagy Ferenc 0/1

Szelei Mihály 0/3


Csemő II.

Kurtz György 4/4

Tóth Zoltán 4/4

Magyar Miklós 2/4

Novák Attila 2/4


Páros győzelmek:

ASE II.

Czinege Lajos, Szelei Mihály 1/1

Nagy Ferenc, Mári Menyhért 0/1


Csemő II.

Tóth Zoltán, Kurtz György      1/1

Magyar Miklós, Novák Attila      0/1  

 


A Pest megyei I/A 5. fordulójában:

Őrbottyáni Csapatok SE II. - Albertirsai SE I. 16:2


Egyéni győzelmek: 

Őrbottyán II.

Hókáné Fekete Zsuzsanna 4/4

Márton Zoltán 4/4

Szűcs Tibor 4 /4

Kövesfalviné László Adrienn 2/4


ASE I.

Nagy András 1/4

Váradi Gyula 1/4

Szász András 0/4

Tímár Gyula 0/4


Őrbottyán II.

Hókáné Fekete Zsuzsanna, Márton Zoltán 1/1

Kövesfalviné László Adrienn, Szűcs Tibor 1/1


ASE I. 

Nagy András, Szász András 0/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1



Részletes eredmények ITT és ITT!

További fotók ITT és ITT!

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése