2021. december 14., kedd

Most még bírtunk a fiatalokkal

Szakosztályunk kettős győzelemmel zárta az őszi szezont, így mindkét együttesünk jó pozícióból várja a 2022-es évet.


Jelentős, az utánpótlás-nevelésben élen járó klubok csapatait fogadtuk az elmúlt héten. A Városi SE Dunakeszi és a Cegléd is javarészt fiatalokat  versenyeztet a megyei bajnokságban. Ez egyfelől lehetőséget ad nekünk arra, hogy ismeretséget kössünk néhány leendő korosztályos válogatott játékossal, másfelől elég komoly kihívás is. A többnyire autodidakta pingpongosainknak sosincs könnyű dolguk a képzett, labdabiztos gyerekek ellen. Ebben a sportágban ugyanis a nagyobb ütőerő ellensúlyozható technikával, taktikával. Ahogy mondják: nem a méret a lényeg. 

A megye A-ban érdekelt, a forduló előtt kilencedik helyen álló Dunakeszi III. rangidőse ezúttal az egyetemista Márton Márk volt. Márkkal sokszor találkoztunk már, és mindannyiszor meggyűlt vele a bajunk. Ezúttal is csak Tímár Gyula talált rajta fogást. Hasonló mérleggel zártunk a nagyjából fele annyi idős Szűcs Natáliával szemben is . Az újonc magyar bajnok, U11-es ranglistavezető Albertirsán is bizonyította rendkívüli tehetségét: háromszor nyert, mindannyiszor döntő szettben. (A talpraesett, nagyon kedves leánykával szemben végül Mári Sándor védte meg kissé megtépázott renoménkat.)


ASE I.


A vázolt nehézségek ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben, mert a két páros mellett valamennyien megvertük - talán utoljára - a szintén ügyes újonc fiúkat, Csóka Leót és Szabó Balázst. Azaz megint a kiegyensúlyozott csapatteljesítménynek köszönhetjük a sikerünket. (Tímár Gyuszi és Mári Sanyi 3-3, Nagy András és Váradi Gyula 2-2 egyénit nyert ezúttal.)     


Városi SE Dunakeszi III.


A B-C osztályban afféle helyosztóra került sor az ASE II. és a CVSE IV. részvételével, hiszen a 9. kör előtt mindössze egy pont volt a különbség a két gárda között. A differencia csütörtök este háromra nőtt, miután végig vezetve, magabiztosan vertük a ceglédieket. 

A jó hangulatban lezajlott találkozó lehetett volna szorosabb is, de az ötjátszmás csatákból most mi jöttünk ki jobban. Egész pontosan: hatból négyszer. Két alkalommal az ifjú Telek Kristófot, kétszer Varga Tamást keserítettük el átmeneti időre, emiatt mindketten győzelem nélkül maradtak. A vendégek négy skalpján a szintén roppant fiatal Petrik Sebestyén, valamint Puskás János osztozott igazságosan.  (Itt meg kell jegyezzük, hogy ezek a "vasutas" kissrácok is hihetetlen figurák. Nem kizárt, hogy részben az asztalitenisz miatt, úgyhogy javasoljuk a szülőknek, jelentkezzenek minél hamarabb gyermekeikkel a Fodor Árpád - Gergye Zoltán edzőpárosnál!)   

Nálunk Czinege Lajos ellenállhatatlan volt, szettet sem vesztett, Mári Menyhért és a hosszú  szünet után visszatérő Singljár Mihály egyaránt hármat hozott, Gecser Zsolt  kettőt, no meg a párosokat is behúztuk.  


 
Az ASE II. - CVSE IV. mérkőzés résztvevői 2021. 12.09-én

 

Az újabb három-három pont révén az Albertirsai SE I. és az Albertirsai SE II. is a dobogó közelében fejezi be az őszt saját bajnokságában. A tavasz bonyolult lesz, de van esély arra, hogy minden fronton teljesítsük a céljainkat.

Ehhez továbbra is szükségünk lesz lelkes szurkolóink támogatására, akiknek ezen az úton is szívből köszönjük a buzdítást;  akár személyesen, akár csak online voltak velünk, sokat segítettek.

 

Pest megyei I/A 9. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Városi SE Dunakeszi MTK III. 12:6


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 3/4

Tímár Gyula 3/4

Nagy András 2/4

Váradi Gyula 2/4


Dunakeszi III.

Márton Márk Géza  3/4

Szűcs Natália 3/4

Csóka Leó  0/4

Szabó Balázs 0/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1


Dunakeszi III. 

Szűcs Natália, Márton Márk Géza 0/1

Szabó Balázs, Csóka Leó 0/1


Pest megyei I/BC 9. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Szuperinfó CVSE IV. 14:4


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos 4/4

Mári Menyhért 3/4

Singljár Mihály 3/4

Gecser Zsolt 2/4


CVSE IV.

Petrik Sebestény Örs 2/4

Puskás János Mihály 2/4

Telek Kristóf 0/4

Varga Tamás 0/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Gecser Zsolt, Mári Menyhért 1/1

Czinege Lajos, Singljár Mihály 1/1

CVSE IV.

Petrik Sebestény Örs, Telek Kristóf  0/1   

Varga Tamás, Puskás János Mihály  0/1


Részletes eredmények ITT és ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése