2022. november 14., hétfő

Az élmezőny még erős nekünk, de aggódni sem kell

Az ASE I. fontos pontokat gyűjtött, az ASE II. sajnos kikapott a Pest megyei csapatbajnokság múlt csütörtöki mérkőzésein. 


Az A osztályban az őrbottyániakat fogadtuk, akiknek hozzánk hasonlóan a bentmaradás a céljuk az idei sorozatban. A játékoskeretük és az eddigi eredményeik alapján is úgy tűnik, valahol az eléggé homogén középmezőnyben végeznek majd. Erre hajtunk mi is. Ehhez, mert a legjobbakat legfeljebb csak megszoríthatjuk, a közvetlen vetélytársak ellen legalább hazai környezetben nyernünk kell. Nagyjából úgy, ahogy azt tettük legutóbb.  



A meggyőző fölényt mutató végeredmény (13:5) ellenére nem volt könnyű dolgunk; majdnem olyan hosszú meccset vívtunk, mint a megye B-s csapatok a szomszéd asztalokon, pedig az az összecsapás 10:8-ra végződött...

A siker egyik titka ezúttal a szerencsés beírás volt. Jól jöttünk ki a párosokból, és bár Nagy András döntő szettre kényszerült Peszeki Attila ellen, hoztuk az első három egyénit is, azaz hamar jelentős előnyre tettünk szert. Az ilyesmi  pedig általában használ a képességeinknek.  

A vendégek Varga Barnabás révén szépítettek, de nem tudtak közelebb férkőzni hozzánk, a következő 3:1-es szériánk ugyanis meghiúsította ezt. A második kör egy őrbottyáni sikere is a lehető legkisebb különbséggel született meg: Koza Viktor kilencre nyerte az ötödik játszmát Tímár Gyula ellen  (8:2). 

Váradi Gyula harmadik győzelme már minimum döntetlent ért, és nem kellett sokat várnunk a 10. pontunkra sem, amit Mári Sándor szállított. A fiatalok csatája (Nagy András - Varga Barnabás 2:3) nem alakult jól, és megint csak két labdameneten múlott a meccs. 

Az újabb  9:11 miatt nem kellett hívnunk a 911-et, egyrészt azért, mert Magyarországon 112 a segélyhívó szám, másrészt azért, mert Tímár Gyuszi is feliratkozott a győztesek  közé (11:3). Az utolsó kanyar nem osztott, nem szorzott, ennek megfelelően a különbség sem nőtt tovább a két csapat között.




A megszerzett három ponttal kicsit eltávolodtunk a veszélyes zónától. Ez is, a játékosok teljesítménye is biztató. Mári Sándor ezúttal mindig a következő poénra összpontosítva pingpongozott. Váradi Gyula remek periódusban van, Nagy András végre nem csak szépen, hanem eredményesen is játszott. Tímár Gyula most csak Peszeki Attilát múlta felül, de rengeteget dolgozott azért, hogy ellenfelei elfáradjanak. Ez mindig nagy segítséget jelent az utána következő csapattársnak!  



A B osztályban a számokat figyelembe véve is kiegyenlített küzdelem folyt. Az újabb sikerével a táblázat élére álló Gyál II. esélyeshez méltóan kezdett, és mindkét párost elvitte. Czinege Lajos - Singljár Mihály kettősünknek meccslabdái voltak, a Mári Menyhért - Szász András pár szoros szettekben kapott ki (0:2). 

Az kezdettől látszott, hogy tudás tekintetében nincs nagy differencia a két alakulat között, a még veretlen gyáliak mégis sokkal magabiztosabbnak, higgadtabbnak tűntek. A változáshoz, egy kedvező fordulathoz talán elég lett volna egy korai bravúr, de a Gecser Zsolt és Nagy Ferenc hiányzása miatt beugró Singljár Misi az első körben öt játszmában kikapott Hóf Sándortól, a gyakorlatilag edzés nélkül versenyző Mári Menyhért pedig a rutinos Licsár Zsolttnak gratulálhatott. Ilyenkor bizony kamatoznak a megye A-ban töltött évek... 



A hátrány ekkor még nem nőtt, mert Szász András Starostiák Józsefet, Czinege Lajos a roppant "kényelmetlen" Horváth  Ádámot megadásra késztette (2:4). 

Az újabb etap rosszul alakult, csak egy irsai pontot hozott. A nagyot küzdő Singljár Misi győzelmében megint az utolsó pillanatig reménykedhettünk, sajnos hiába, és Licsár Zsolti megint elhalászott egy  kritikus pontot előlünk (3:7).

A folytatásban Singljár Mihály megállította Zsoltot - nyilván ez is 3:2 lett - , csakhogy közben elment egy meccs a másik asztalon. Ráadásul ez a forgatókönyv megismétlődött még kétszer, vagyis a vendégek kényelmesen célba értek (6:10). Czinege Lajos még megakadályozta, hogy Hóf Sándor besöpörje mind a négy találkozóját, és Mári Menyhért végre felülmúlta Horváth Ádámot, ám ettől csak nehezebben emészthetővé vált a kudarc.  


A B csapat nincs bajban, az év eleji cél a kiismerhetetlen erőviszonyok dacára abszolút elérhető, de azt sem mondhatjuk, hogy mindenki következetesen kijátssza magából, amit csak lehet. Ha így volna, a "Kettő" számára a dobogó sem lenne elérhetetlen. 

Ez, amennyire bírálatnak hangzik pillanatnyilag, legalább annyira dicséret is. Végtére ligaújoncról van szó.  

          


Pest megyei I/A 6. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Őrbottyáni Csapatok SE II.  13:5


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 4/4

Nagy András 3/4

Váradi Gyula 3/4

Tímár Gyula 1/4



Őrbottyán II.

Varga Barnabás  3/4 

Koza Viktor 1/4

Varga Szabolcs 1/4

Peszeki Attila 0/4 



Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1


Őrbottyán II.

Varga SzabolcsVarga Barnabás  0/1 

Bori SándorKoza Viktor 0/1 



Pest megyei I/B 6. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Prémium Gyáli ASE II. 8:10


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos 3/4 

Mári Menyhért 2/4 

Singljár Mihály 2/4

Szász András 1/4 


Gyál II. 

Hóf Sándor 3/4

Licsár Zsolt 3/4

Horváth Ádám 2/4

Starostiák József 0/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos, Singljár Mihály 0/1

Szász András, Mári Menyhért  0/1


Gyál II. 

Hóf Sándor, Licsár Zsolt 1/1

Horváth Ádám, Starostiák József 1/1


Részletes eredmények ITT és  ITT!     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése