2022. november 8., kedd

Közel a bravúrhoz

Az eredmény ismert, de adósak maradtunk utolsó megye A-s mérkőzésünk beszámolójával. Pedig az a legkevesebb, hogy helyt álltunk a listavezető (átmeneti) otthonában, Gödöllőn.


Az elmúlt szezon pokoli volt az NB III-ban. Rengeteg kiélezett meccs, sok kieső, az utolsó fordulóban eldőlő sorskérdések. A  szoros mezőny ellenére is meglepetés volt az Eurokapu SE búcsúja, hiszen  hosszú időt töltöttek a nemzeti bajnokságban, és egyértelműen nem a megyébe valók. Ezt az idei szereplésük is mutatja: első négy találkozójukat úgy is simán nyerték, mindet 14:4-re, hogy soha nem a legerősebb összeállításukban szerepeltek. 

Ellenünk is megtartották ezt a rendszert.  A Bozsik József, Fodor Zoltán, Nagy Róbert trió mellé dr, Baranovszky György nevét írták  ezúttal. A több hónapnyi kihagyás után visszatérő Fehér Zsolt csere volt, de nem a tulajdonképpeni negyedik helyre állt be a második körben, hanem Nagy Robit váltotta.




Mi a szokásos négyessel álltunk ki, és abban reménykedtünk, hogy a szentendreiek számára ismeretlen szemcséseink borsot törnek a hazaiak orra alá. Nagyon szerettünk volna négy meccsnél többet elcsípni...

A számításunk bevált. Szőrrel operáló párosunk, Tímár Gyula és Váradi Gyula nyerni tudott. A másik asztalnál viszont sajnos kikaptunk: a Mári Sándor - Nagy András kettős legfeljebb közepes játékot nyújtott, és az itt már nem elég.

Az egyéni fordulók sora a papírformának megfelelően indult, csak egy győzelmet arattunk. Alakulhatott volna másképp is, miután Váradi Gyula 2:0-ás előnyt szerzett Bozsik Józseffel szemben, de sajnos így sem ért célba. Akkor még senki sem gondolta, hogy Öszinek ez lesz az egyetlen veresége a nap folyamán, meg azt sem, hogy ez az egy parti is mennyire hiányzik majd a végén (2:4). 

A második körben elhúztak a szentendreiek a szoftos vonalon (2:6), a szemcsésen visszazárkóztunk kettő pontnyira (4.6). Ezúttal Mári Sándornak volt döntő szettje, de hiába egyenlített mínusz kettőről, a hajrát Fehér Zsolt bírta jobban. Viszont Váradi Gyuszi megverte az idény során egészen eddig a pillanatig veretlen Fodor Zoltánt! 

A harmadik kanyarban a szokásosnak mondható forgatókönyv mellett zajlott a Mári - Bozsik összecsapás, csak most albertirsai előnnyel és győzelemmel, a kettő között szentendrei feltámadással. (Bozsik József is először talált legyőzőre ebben a bajnokságban.) A hátsó pályán is hoztunk egyet, azaz sikerült nyitva tartani az (Euro)kaput (6:8).

Az utolsó szakaszt Nagy András 3:0-ás és Tímár Gyuszi 0:3-as találkozója vezette fel, utána Váradi Gyula révén feljöttünk 8:9-re. Vagyis - minden várakozásunkat felülmúlóan - a 18. játékig maradt sanszunk a döntetlenre. Az igazán nagy bravúr nem született meg, mert a két idegőrlő döntő játszma és az elhanyagolható mennyiségű edzésmunka a maradék precizitást is kivette Mári Sanyi ütőjéből, így Fodor Zoltán elég simán behúzta a házigazda 10. pontját (8:10). 


A kalkulált vereség is vereség, de abból, hogy fokozott összpontosításra késztettük a listavezetőt, önbizalmat meríthetünk. Némi megerősítésre szükségünk is van, hiszen éppen a vonal felett, a  nyolcadik helyen állunk. Mellettünk szól, hogy a sorsolásunk sokkal rosszabb  nem is lehetett volna. Az utolsó Dunakeszin kívül az első néggyel játszottunk eddig, azaz most következnek csak a testre szabott ellenfelek. 

Elsőként, november 10-én Őrbottyán érkezik Albertirsára. A találkozó éppúgy 19 órakor kezdődik, mint a megye B-s  meccs, ahol az ötödik ASE II. a második pozíciót elfoglaló Gyált fogadja majd. 

Aki nem bírja csütörtökig csapatbajnoki nélkül, ma este 20 órától megtekintheti a Rebelog FC újabb erődemonstrációját a megye C déli csoportjában. (A monorierdeiek eddig minden alkalommal 18:0-ra győztek.) 


 

Pest megyei I/A 5. fordulójában: 

Eurokapu SE (Szentendre) - Albertirsai SE I. 10 : 8


Egyéni győzelmek: 

Eurokapu:

Bozsik József  3/4

Fodor Zoltán  3/4

Fehér Zsolt 2/3

Nagy Róbert  1/1

dr. Baranovszky György 0/4


ASE I.

Váradi Gyula 3/4

Mári Sándor 2/4

Nagy András 1/4

Tímár Gyula 1/4


Páros győzelmek: 

Eurokapu:

Bozsik József, Fodor Zoltán  1/1

Nagy Róbert, Fehér Zsolt 0/1


ASE I.

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1

Nagy András, Mári Sándor 0/1

    

Részletes eredmények ITT!   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése