2017. február 17., péntek

Hab a tortán

Második csapatunk Csemőn vendégeskedett az elmúlt fordulóban. A vendégeskedést szó szerint kell érteni, hiszen bőséges kóstolót kaptunk a helyi ízekből.


Nagy lelkierőről tanúságot téve nem hagytuk elkábítani magunkat. Nem hatott ránk sem a hazaiak (háziak) kedvessége, sem a sok válogatott finomság. (Illetve hatott, de nem a játékunkra.) Csak egy meccset veszítettünk: a nyolcadik osztályos Kőházi Eszter eleinte feszültebb volt egy picit  a szükségesnél, és kikapott a szintén nem éppen veterán Fehér Zoltántól, de fokozatosan megnyugodva, jó játékkal hozta a további három mérkőzését. Nagy-nagy dicséret jár érte!


Eszter nem kímélte ellenfeleit

A többiek makulátlan mérleggel zárták a napot. Kovács László és Szelei Mihály 4-4, Gecser Zsolt és cseréje, a 2004-es születésű Mári Menyhért 2-2 győzelmet aratott. Nyert még a a Kovács - Gecser és a Szelei - Burka Zoltán páros is. 


Szelei Misi jó formában volt: az asztalnak háttal is megoldotta


Az igazi győztes azonban az volt, aki evett abból a páratlan gesztenyés költeményből, aminek a receptjét alább közöljük is. 

Mert ez volt a nap csúcspontja. A győzelem is csak - hab a tortán. 



A megye C 13. fordulójában:

Csemői Palotás SE II. - Albertirsai SE II.  1:17


Részletes eredmények ITT!


Generációk Csatája Csemőn. az ügyes Mészáros Bálint nem bírt Kovács Lacival 



Mascarponés-gesztenyekrémes torta

Hozzávalók 
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12.5 dkg mascarpone
  • 3.5 dl OKÉ habmester
  • 1.5 ek cukor
  • babapiskóta tallér
  • 1.5 dl tej (langyos)
  • rumaroma
  • 1 dl csokiszósz (hidegre dermedő, elhagyható, de nem érdemes), de a miénken tükörglazúr volt.


Elkészítés

  1. Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát, nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
  2. Rakjuk ki piskótával egy 18-as tortaforma alját!
  3.  A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát!
  4. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez!
  5. Simítsuk a krémet a tortaformába!
  6. A tetejére öntsünk a csokiszószból!
  7. Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára)!


Tepsi mérete: 18 cm

A mi tortánk dupla adagból készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése