2017. február 27., hétfő

Jó szereplés a Kids Kupán

Egy arany- és két ezüstérmet szereztek a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola diákjai a felekezet iskoláinak országos versenyén. Valamennyi albertirsai résztvevő egyesületünk sportolója.


A Katolikus Iskolák Országos Sportszövetsége 24. alkalommal rendezte meg az asztaliteniszezők Kids Kupáját. A házigazda gödöllőiek mindent megtettek a jó hangulatért. Szeretetvendégséggel, kedves és nem eltúlzott időtartamú megnyitóval várták a mintegy hetven nevezőt és kísérőiket.


A megnyitó előtt


A bevezetőben említett két ezüstöt egyéniben nyertük. Az alsós fiúk között Mári Demeter veretlenül jutott a döntőbe, ahol a mezőny kiemelkedően legjobb játékosától, Bede Ágostontól kapott ki.


Demeter (balta) a dobogón 


A felsősök szintén összevont tornáján (5-8. évfolyam) 16-an indultak; albertirsai részről négy hatodik osztályos.

A nyolc közé Benkó Ádám, Mári Menyhért és Ma Róbert is bekerült. Plattner Balázst éppen utóbbi ütötte el rendkívül szoros meccsen a továbbjutástól. 

Plattner Balázsnak csapatban ment jobban


Mári Menyhért a negyeddöntőben és az elődöntőben is nyerni tudott, a fináléban azonban minimális különbséggel alulmaradt Gódor Jánossal szemben.

Ugyanebben a korosztályban hat duó vett részt a csapatversenyen, köztük két irsai. "A" csapatunk (Mári Menyhért, Ma Róbert) két 3:0-ás sikerrel könnyedén kvalifikálta magát a döntőbe, a másik páros (Benkó Ádám, Plattner Balázs) viszont kétszeresen is balszerencsésnek bizonyult. Egyfelől ők jóval erősebb riválisokkal találkoztak a selejtezőben, másfelől a kialakult körbeverésből is a  lehető legrosszabbul jöttek ki, így - bár megérdemelték volna - nem játszhattak éremért. (Balázs például 3 egyénit hozott, csak Gódor Jánossal nem bírt.)  

A döntőben Ma Robiék igazolták, hogy a könnyű út nem volt véletlen: 3:1 arányban verték a Premontrei Szent Norbert Gimnázium párosát. 


Mári Menyhért (balra) és Ma Róbert  a csúcson


Köszönettel tartozunk a gyerekeket mindenben támogató iskolának, és a segítőként, úgy fest, maratoni rendezvényekre specializálódott Plattner Ádámnak!         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése