2019. február 2., szombat

Lehetett volna fordítva is

Talán az új csarnok változást hoz ezen a téren, de egyelőre szurkolóként nem sokan látogatják  a városi sportrendezvényeket. Aki viszont eljött - például Kecskemétről - az ASE I. legutóbbi mérkőzésére, aligha bánta meg.


Ahogy várható volt, győzelemre esélyes kerettel érkeztek Albertirsára a vecsésiek. A vendégek régi-új játékosa, Erdélyi András, valamint Szarka Béla a képességei, Szakács Szilárd pedig a statisztikája alapján is a mezőny legjobbjai közé tartozik. Aktuális negyedik emberük, Nagy Zsombor is évről évre fejlődik, ma már 50% körüli teljesítményt nyújt. Vagyis aktuális ellenfelünk még legjobbja, Spengler Krisztina nélkül is nagyon erős csapatot alkotott. 



A Vecsés SE II. 2019. január 31-én


Ez azonban nem akadályozta meg a két irsai páros győzelmét: Tímár Gyula és Váradi Gyula az Erdélyi-Nagy, Mári Sándor és Szász András a Szakács- Szarka kettőst verte (2:0).   

Egy ideig az egyéni mérkőzésekkel sem volt gond. Az első körben tartottuk az előnyt, bár, tulajdonképpen, alakulhatott volna jobban is. Főleg a Tímár - Szakács meccs kínált esélyt, hiszen előbbi két játszmányi előnybe került. Az előny azonban - és nem kis dráma után a pont is - elúszott. Az 5. szettben Gyulánk 4:10-ről egyenlített; sajnos hiába, mert a végjáték nem sikerült.

Bizony, az 5:1 jobban nézett volna ki, de mennyivel jobban, mint a 4:2...





Főleg annak fényében, hogy a második etapban csak Mári Sándor nyert (5:5). A következő fordulóban Váradi "Öszi" is csatlakozott hozzá, mégpedig a kifejezetten ügyes Erdélyi megfékezésével, így maradt a döntetlen (7:7).

Szász András legutóbb elég simán kikapott Szarka Bélától, de korábban verte már meg, és most is tudta, mi lehet a nyerő taktika. Főleg, ugye, Béci elég precíz fonákját kellett elkerülnie. Ez hellyel-közzel működött, de a végén, minimális különbséggel, alulmaradt.
Még nem volt baj, mert a másik asztalon utánpótlásedzőnk behúzta negyedik 3:0-ját is...

8:8-nál az volt a kérdés, lesz-e megint Gyula-nap? Váradi Gy. nemigen nyert még Szakács Szilárd ellen, viszont Tímár Gy. legutóbb is elkapta Nagy Zsombort. Ebben bízhattunk tovább, mert a 15-ös meccs elég hamar elszállt (8:9). 

Az utolsó parti nagy csatát hozott, méltót az egész összecsapáshoz. A vecsési matematikus irányított, az első játszmát gond nélkül elvitte. A másodikat is, ám már csak 10 fölött, és a játék képe alapján nem tűnt teljesen kilátástalannak a helyzetünk. Jött is a szépítés. 

A negyedik játszma megint rosszabbul nézett ki, de több meccslabda hárítása révén, valahogy, megint 10:10 lett az állás,  karnyújtásnyira került a döntő szett. Megint felcsillant a remény. A csalfa, a vak.  

Vesztettünk. 


A megye B 13. fordulójában:

Albertirsai SE I. - Vecsés SE II, 8:10


Részletes eredmények ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése