2019. február 3., vasárnap

Vártuk már nagyon...

Öt csapat is harcban áll a feljutásért a megye C déli csoportjában. Ebben a külön versenyben most lépéshátrányba került a Csemő II., miután második csapatunk visszavágott nekik az őszi vereségért. 


Nem sok következtetést lehetett levonni a két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzéséből (4:14). Az akkori csemői négyes teljesen kicserélődött, pingpongozni is csak Cs. Nagy Gyulát és Palotainé Pozsár Mariannát láttuk eddig. Nálunk, először a szezonban, mindenki rendelkezésre állt, így kivételesen azon kellett gondolkodni, ki maradjon ki a keretből. Végül Szelei Mihály csak párost játszott. a kicsit késve érkező Kovács László azt sem. A két legifjabb, Burka Zoltán és Mári Menyhért viszont mind a négy egyéni körben lehetőséget kapott. 


Az Albertirsai SE II. 2019. február 1-jén


Bár a beírás jól sikerült, a párosokat felemásan zártuk. Gecser Zsolt és Singljár Mihály nyert, a Szelei - Mári kettős döntő szettben kikapott (1:1). Egyéniben a vendégek két TOP 10-ese kezdett. Bíró Ferenc Burka Zoltánt győzte le ellentmondást nem tűrő játékkal, Cs. Nagy Gyula pedig a 0:2-ről még egyenlítő Gecser Zsoltot. A Singljár Mihály - Pap Kálmán és a Mári Menyhért - Czinkus Gábor meccs viszont egyaránt hazai sikert hozott (3:3). 

Az tehát hamar kiderült, hogy a "hátsó pályán" nem hibázhatunk, és a három pontért legalább az egyik jobb csemőit el kell kapnia valakinek...   

Az első pluszt Burka Zoli szállította. Türelmes játékkal szerzett két szettnyi előnyét ugyan elveszítette, 2:2 után azonban visszatalált a helyes útra, és megadásra késztette Cs. Nagy Gyulát. Gecser Zsolt közben legyőzte a mérkőzés egyetlen hölgy résztvevőjét, jött Singljár Misi meccse is, míg a Mári - Bíró partit szívfájdalom nélkül elengedtük (6:4). 

A harmadik körtől legalább két újabb skalpot vártunk, és Burka Zoltán valamint Gecser Zsolt révén meg is dupláztuk az előnyünket (8:4). Bíróval Singljár Misi sem bírt, Burka Zoli után viszont Mári Menyhért is legyűrte  az egyéni teljesítmény lista negyedik helyén álló Cs. Nagyot (9:5). 

A döntetlent tehát az utolsó etap előtt elértük, a végső sikerhez azonban még egy diadalra szükség volt. Valószínűnek tűnt, hogy azt a bizonyos tizediket nem Gecser Zsolt jegyzi majd, mert Bíró Ferencet ezen az estén megszorítani sem tudta senki. Zsoltnak sem sikerült (8:5). 

Az időközben három asztalra szétterített küzdelem nem akart eldőlni. A nyeretlen Czinkus Gábor szorongatta Burka Zolit, Singljár Misi nem talált fogást Cs. Nagy Gyulán, és Menyusunk utoljára elkezdett meccsét is kérdőjelessé tette az ellenfél kellemetlen stílusa. (Mariann ellen csak játszani nehéz, amúgy nagyon szeretjük.) Végül csak egy párharcot buktunk el, a középsőt, ami azt jelentette, hogy a bajnokság során első alkalommal sikerült meglepnünk egyet a legerősebbek közül.



Csemői Palotás SE II.


Vártuk már ezt, mert a gyengécske rajt és a kezdeti összeállítási gondok ellenére mind tudtuk, hogy ennek a gárdának az élboly közelében volna a helye. Az ínséges időszaknak azért volt annyi haszna, hogy a Csemő ellen már hármat-hármat nyerő ifjú és még ifjabb versenyzőnk folyamatosan lehetőséghez juthatott, fejlődhetett. Ennyi meccsképes játékosunk  nem volt még egyszerre ebben az osztályban! 

Más szempontból: a hosszabb távú sikerekhez valószínűleg pontosan az kell, amit pénteken este és a csütörtöki megye B-s találkozón is megtapasztaltunk: egyik csapatunk, teljes létszámban, a térelválasztók mellől buzdította a másikat. 

Mert valójában csak egy csapatunk van.      



A megye C 13. fordulójában:

Albertirsai SE II. - Csemői Palotás SE II. 11:7


Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése