2019. február 10., vasárnap

Öt érem a katolikus iskolák országos versenyén

A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége ebben az esztendőben is Gödöllőn, a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában rendezte meg országos sorozata, a 26. KIDS Kupa asztalitenisz-versenyét. Szakosztályunkat idén is, sorrendben harmadszor, azok a fiatalok képviselhették, akik az albertirsai Magyarok Nagyasszonya Általános Iskolába (MNRKAI) járnak.


Az alsós fiúk között a még csak második osztályos Mári Benedek állt asztalhoz szombaton, és egyáltalán nem zavarta, hogy ő volt a legfiatalabb játékos a teremben. Bátran és jól pingpongozott, az elődöntőben is csak minimális különbséggel kapott ki később aranyérmet szerző budapesti vetélytársától. 

Ebben a korosztályban mindössze két lány indult, de emiatt épp kettejüket terheli a legkisebb felelősség. Mári Berta és a nyírbátori Kiss Boglárka összecsapását utóbbi nyerte, nekünk tehát az első etap után egy bronz- és egy ezüstérem jutott.  

A III-IV. korcsoportos fiúk mezőnye jóval népesebb volt. A 25 benevezett játékost 5 csoportba sorsolták a szervezők, és minden kvintettből csak a legjobb juthatott tovább. A szokatlanul szigorú lebonyolítási rend miatt egyedül Mári Menyhért verekedte be magát a következő fordulóba. Benkó Ádám és Ma Róbert mindössze egy-egy vereséggel, Plattner Ádám és Faragó Norbert egy-egy győzelemmel búcsúzott a további egyéni küzdelmektől.  Menyhért az újabb ötös körben is jól teljesített; egyetlen vereségét a végső győztes Kovács Csanádtól (Celldömölk) szenvedte el, ezzel második lett. Három egymást követő évben harmadszor - ami inkább bravúr, mint balszerencse.

A felső tagozatos lányoknál Benkó Martina szerepelt, de ötödikesként ebben a számban nem sok esélye volt az éremszerzésre. Végül hatodikként zárt. 

A felsős fiúk csapatversenyére hat csapat jelentkezett, ez a hat csapat három párra osztva küzdött a fináléért. Az első számú irsai gárda (Mári Menyhért, Ma Róbert, Benkó Ádám) a pápai Szent István iskolát ejtette ki, a második csapat (Plattner Balázs, Faragó Norbert, Benkó Martina) pedig a budapesti Szent Gellért "B"-t. A döntőben az MNRKAI "A" 2:1 arányban felülmúlta a Szent Gellért "A"-t, 3:0-ra az MNRKAI "B", és megszerezte - egy év szünet és a tavalyi bronz után tulajdonképpen visszaszerezte - az első helyet, E két mérkőzés között a budapestiek 2:1-re verték Plattner Balázsékat, akik így is begyűjtötték az irsai küldöttség ötödik érmét.


Köszönjük a lehetőséget a gyerekek iskolájának, a szervezést Nagy Lászlóné testnevelőnek, valamint a kényelmes, gyors utazást Motyovszki Tibornak és Plattner Ádámnak! 





A Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola képviselői a 26. KIDS Kupán:  Plattner Balázs (hátsó sor, balra), Faragó Norbert, Benkó Ádám, Ma Róbert, Mári Menyhért. Benkó Martina (első sor, balra), Mári Berta, Mári Benedek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése