2019. április 8., hétfő

Megtelt a terem az Asztalitenisz világnapjára

A péntek esti időpont ellenére összesen 40 játékost vonzott a VII. Albertirsai Pingpongbajnokság.







A szakosztály foglalkozásait látogatók nagy száma miatt eleve csak szűk körben hirdetett eseményre szinte mindenki eljött, akit meghívtunk. Ceglédbercelről például kilencen érkeztek, a Tápióság KSK-t öten, a Maglódi TC-t ketten képviselték. Közös bennük, hogy valamennyien rendszeres vendégeink a hétköznapokon is. A legfiatalabb versenyző 10 , a legrutinosabb 69 éves volt.

Az először meghirdetett női egyéni versenyre is érkeztek hatan, és szerepléstől függően 4 vagy 5 mérkőzést biztosítottunk minden indulónak.  



A női verseny élmezőnye


A férfi egyesnek 33-an vágtak neki (hogy kijöjjön  a matek: a 40. nevező csak párost játszott), őket 7 négyes és egy 5-ös csoportba sorsoltuk, ahonnan az első kettő került a főtáblára, míg a többiek a vigaszágon folytathatták. Öt - a lányokkal együtt hét - albertirsai fiatal is asztalhoz állt a felnőttek között. Mári Menyhért a főtáblán, Kókai Zalán, Kókai Levente és Mári Demeter a vigaszágon játszhatott éremért. Bár valamennyien elbuktak a versenynek ebben a szakaszában, néhány figyelemre méltó győzelmet mindannyian elkönyvelhettek. (Így is lett utánpótlás érem, hiszen Mári Berta harmadikként végzett a hölgyek között, Mári Menyhért és Ma Róbert pedig párosban fért fel a dobogóra egy-egy felnőtt partner oldalán.)

A főszerep tehát egyelőre nem a legfiatalabbaké volt, és ez így is van rendjén. A legjobbak közé a nagyobb tapasztalattal rendelkezők verekedték be magukat a főtáblán és a vigaszágon is. Nem ez a lényeg, de azért nem vagyunk szomorúak amiatt, hogy az aranyérem mindkét fronton hazai versenyzőhöz került...


Az egyéni verseny dobogósai


Az éjszakába, április hatodikába, az Asztalitenisz világnapjába nyúló párost 18-an vállalták fel; többen azért döntöttek a távozás mellett, mert a másnapi csemői  viadalon is ott akartak lenni. Ennek a versenyszámnak hagyományosan az a sajátossága, hogy a duókat - nagyjából - az egyéni eredmények alapján állítjuk össze, azaz egy erősebb és egy gyengébb pingpongos kerül egymás mellé. E megoldás gyümölcse évről évre egy könnyed, kitűnő hangulatú játék, amelynek csak nyertesei vannak.



Az utolsó páros, jóval éjfél után , már tényleg az Asztalitenisz világnapján



VII. Albertirsai Pingpongbajnokság, eredmények:

Férfi egyes

1. Mári Sándor (Albertirsai SE)
2. Karsai Attila (ABC Centerline, Budapest)
3. Nagy András (Maglódi TC) és Szász András (Albertirsai SE)


Vigaszág

1. Kovács László (Albertirsai SE)
2. Burka Zoltán (Albertirsai SE)
3. Csekő Csaba (Ceglédbercel) és Czinege Lajos (Ceglédbercel)


Női egyes

1. Mester Margit (Ceglédbercel)
2. Horváth Zsuzsanna (Albertirsai SE)
3. Antalné Kökény Mária (Ceglédbercel) és Mári Berta (Albertirsai SE)


Páros

1. Gecser Zsolt  - Mári Menyhért (Albertirsai SE)
2. Burka Zoltán (Albertirsai SE ) - Németh József (Tápióság KSK)
3. Kovács László - Tímár Gyula (Albertirsai SE) és Nagy András (Maglódi TC) - Ma Róbert (Albertirsai SE)   


Páros élmezőny


Köszönet Lehel Lászlónak a verseny lebonyolításához nyújtott segítségéért!

További képek az eseményről ITT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése