2020. február 25., kedd

Nincs okunk panaszra

Igazságos döntetlennel zárult az Albertirsai SE I. gödi vendégjátéka a megyei másodosztályú bajnokság 15. fordulójában.



Második helyezettként vártuk a mérkőzést, a hazai pályán veretlen Gödi SE II. negyedikként. Ennek megfelelően mindkét csapat óvatosan latolgatta saját esélyeit. A meccs előtti beszélgetés során el is hangzott, hogy egy 9:9-es végeredményt egyik fél sem élne meg tragédiaként...

Mindenesetre a párosok után nehéz lett volna azzal vádolni a házigazdát, hogy döntetlenre játszik. A mi szempontunkból rosszul sikerült beírást követően hamar elbukott Bagi Istvánnal és Nagy Lászlóval szemben a Tímár Gyula - Váradi Gyula kettős. Kisvártatva Mári Sándor és Szász András is gratulálhatott az ellenfeleknek: a Gulyás Miklós Csaba - Ujvári Tibor duó többet kezdeményezett, és nagy küzdelemben ugyan, de megérdemelten nyert (0:2).






Az első egyéni körben nem sikerült csökkentenünk a különbséget. A korábbi években főleg NB III-ban szerepelt Ujvári Tibor Szász Andrást, a Rovó Pétert helyettesítő Gulyás Miklós Csaba Tímár Gyuszit verte. Váradi Gyula magabiztosan múlta felül Bagi Istvánt, viszont a betegeskedő Mári Sándor két viszonylag sima szett után elkészült erejével, és a rutinos Nagy László majdnem fordított is ellene (2:4).

Ami Márinak némi szerencsével összejött, nem jött össze Váradi Öszinek, aki bukta a döntő játszmát Ujvári ellen. Ezt a 2:3-at leszámítva ebben a körben a 3:1-es eredmény jött divatba, de mi csak egyszer örültünk neki. Azaz ijesztően nagyra nőtt a gödi előny (3:7).           

Hirtelen nagy szükség lett a bravúrokra. Az elsőt Mári szállította, miután jó taktikát választva verte az asztal feletti játékban rendkívül erős Ujvárit. A második Tímár Gyuszi nevéhez fűződött, aki 0:2-ről mentette meg aktuális partiját. Szász András gyorsabb volt Nagy Lászlónál, és hektikus csatában megszerezte hatodik győzelmünket. A hetedikre kicsit várni kellett, mert a Váradi - Gulyás meccs befejezéséhez öt szettre volt szükség. Hála Istennek, mert 2:1-nél nem nálunk volt az előny... (7:7).

Az egyes asztalon gyorsan lezajlott a Tímár - Ujvári (0:3), majd a Váradi - Nagy (3:0) találkozó is. A kettesen hosszan időzött Bagi István és Szász András. Szakosztályvezetőnk a páros játszmákban teljesített jól, amikor elég türelmesen készítette elő a támadásait. A végjátékban, már a fordulás után,  Bagi sajnos néhány pontnyi fórra tett szert, és végül minimális előnnyel célba is ért (8:9). 

Az egyenlítésért Mári Sándor állt asztalhoz, akinek a harmadik és a negyedik mérkőzése között elég hosszú pihenőidő jutott. Ez most jól jött, mert utolsó fellépésén frissen mozgott, végig kontrollálta a játékot Gulyás Miklós Csaba ellen. 


Ahogy előzetesen sem gondoltunk kudarcként a döntetlenre, úgy utólag sem fáj miatta a fejünk. Voltak pillanatok, amikor egyenesen elérhetetlennek tűnt az X, tehát nagyon nem is  panaszkodhatunk miatta. 

Nem is panaszkodunk: az izgalmak ellenére kifejezetten sportszerű mérkőzésért, a barátságos fogadtatásért és a vendéglátásért köszönettel tartozunk a gödi sporttársaknak. Soha rosszabb bajnokit!    



A megye B 15. fordulójában:

Gödi SE II. - Albertirsai SE I. 9:9



Részletes eredmények ITT.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése