2020. február 15., szombat

Arany, ezüst, bronz

Negyedik alkalommal vettünk részt a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének országos asztalitenisz-versenyén. A 27. KIDS Kupa küzdelmeit ezúttal a váci Piarista Gimnáziumban bonyolították le február 8-án.



Tanítványaink döntő többsége a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskolába (MNRKAI) jár, így évről évre népes csapattal veszünk részt a KIDS Kupán. (Korábbi eredményeinkről itt és itt és itt olvashatnak.) 

A mezőny vegyes: az iskolai szakkörön pingpongozó gyerekek éppúgy elindulnak, mint a miénkhez hasonló kisegyesületek neveltjei, vagy épp a legjelentősebb klubok játékosai. 

A fiúk között idén is nyert nyírbátori középiskolás, KSI-s felső tagozatos és - albertirsai kisiskolás. Mári Benedek ráadásul csapattársát, Tornyossy Ádámot múlta felül a döntőben. Ez az első egyéni aranyérmünk a sorozat történetében, értelemszerűen ez az első  kettős győzelmünk is!



I-II. korcsoport, döntő: Tornyossy Ádám (szemben) és Mári Benedek



A III-IV. korcsoportban 28-an álltak rajthoz. A csoportból Tornyossy Máté és Nemes Dominik jutott tovább, a legjobb nyolc közé egyiküknek sem sikerült bekerülnie. Huszár Ákos, Deák István, Bisztran Zoltán és a budapesti tanintézményét képviselő  Wisinger Dániel a selejtezőben búcsúzott.



MNRKAI "A" (balról): Tornyossy Máté, Nemes Dominik, Bisztran Zoltán


Ugyanennek a korosztálynak a csapatversenyében összesen öt egység szerepelt. Az   MNRKAI "A" (Bisztran Zoltán, Nemes Dominik, Tornyossy Máté) bronzérmet szerzett. A II. korcsoportosokkal kiegészített "B" csapat (Deák István, Huszár Ákos, Mári Benedek, Tornyossy Ádám) szoros vereségek után lett ötödik.



MNRKAI "B" (balról): Mári Benedek, Huszár Ákos, Deák István, Tornyossy Máté



Felsős lány csapat csak Albertirsáról nevezett, ezért ebben a számban sajnos nem avattak bajnokot. Pedig egyéniben az elmúlt évek legerősebb mezőnye gyűlt össze, így sem Benkó Martina, sem Herczeg Anna, sem Nagy Viktória nem folytathatta a főtáblán. 


Újfent köszönjük a lehetőséget a gyerekek iskolájának, a szervezést-kísérést Nagy Lászlóné testnevelőnek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése