2021. november 2., kedd

Ez most fájt egy kicsit

Szoros mérkőzésekre, afféle helyosztókra készültünk a Pest megyei csapatbajnokság 6. fordulójában. A nagy küzdelem meg is volt, ám sajnos mindkét csapatunk elvérzett idegenben.

 

Nem tett jót nekünk a néhány hetes bajnoki szünet. A pingpong sokaknál háttérbe szorult betegség, munka vagy épp családi programok miatt, és ez érződött a formán, a harci kedven is. 



Gyönyörű férfiak balról jobbra: Kiss Ferenc, Ivanics István, Márton Balázs, Burján Péter, Bódi Imre (Maglód); Váradi Gyula, Szász András, Tímár Gyula, Mári Sándor, Nagy András (Albertirsa)


A megye A-ban talán csak Nagy András volt kivétel, aki jól mozgott előző klubja, a múlt hétvégéig hozzánk hasonlóan mindösszesen egyszer betliző Maglódi TC otthonában  is. A Márton Balázstól elszenvedett tisztes vereség vállalható, a páros teljesítményét pedig inkább Mári Sándor húzta le, akinek edzés híján a legegyszerűbb labdák okozták a legnagyobb gondot... (Andris Burján Péter és Ivanics István elleni találkozójáról is készült felvétel. Utóbbinak ez a 2. része.)

Viszont egyesben Mári Sándor is csak Balutól kapott ki, persze tükörsimán. Másik három vetélytársát időnként meg tudta előzni, és a többé-kevésbé támadó felfogás ezúttal eredményre vezetett. (Pl.: Mári - Ivanics.)  

Párosban még a passzívabb játékstílus is működött: Tímár Gyula és Váradi Gyula nagy csatában legyűrte Burján Pétert és Ivanics Istvánt. Tímár Gyuszi egyéniben Kiss Ferenc ellen állt legközelebb a pontszerzéshez, de két szettnyi előnyét nem tudta győzelemig vinni. Váradi Öszi ellenben megverte a sérüléséből nemrég felépült Kiss Ferit, és 8:9-es állásnál - mert 6:9 után visszajöttünk a meccsbe -  reális esélye volt Ivanics Istvánnal szemben is. Végül fordulatos összecsapáson, az ötödik játszmában maradt alul, ott is 11:9-re. 

Egyébként, ha a szűk vereség miatt keserű is a szánk íze (végül is csak két ponton múlott a döntetlen), nem lehetünk teljesen elégedetlenek. Partiban voltunk a hiányzói ellenére is jó erőkből álló Maglóddal, volt sok szép labdamenet, időnként némi izgalom is, és ami a legfontosabb: mindvégig a szokásos baráti légkörben játszottunk. 

 

A sportszerűséggel nem volt gond Gyálon sem - hogyan is lett volna -, ahol az Albertirsa II. szerepelt vasárnap délelőtt. Itt is akadt egy "Márton Balázs", akin - ahogy sejtettük előre - nem talált fogást senki irsai. Kiss I. Pétertől Nagy Ferenc és Czinege Lajos lopott egy-egy szettet, ennél többre nem futotta. Az ifjú Láng Leventét ellenben elkapta mindenki, azaz a negyedik emberen behoztuk az elsőt. (A párosok után is X-re álltunk.) 

 

Albertirsai SE II. (balról): Nagy Ferenc, Czinege Lajos, Gecser Zsolt, Szelei Mihály, Mári Menyhért

 

Kiss Peti mellett Starostiák József a hazaiak másik rutinos játékosa. Őt Szelei Mihály és Czinege Lali mattolta, Gecser Zsolt csak majdnem. Stari fronton 2:2-re végeztünk így is, ami nem tragédia.

Természetesen nem tragédia, inkább kicsit kellemetlen meglepetés, hogy Horváth Ádám, akinek azért eddig nem volt makulátlan a mérlege velünk szemben, ezúttal egyszer sem hibázott. Az előbb írtakkal összevetve kiderül, hogy valójában ő jelentette a különbséget a két csapat között. 


Prémium Gyáli ASE III. (balról):  Horváth Ádám, Láng Levente, Kiss Péter, Starostiák József    


Sem Ádám, sem a gyáliak teljesítményéből nem von le semennyit, de el kell ismerni, hogy az ASE II. halványabb volt a megszokottnál. Gecser Zsolt nyerő helyzetből vesztett kétszer is, Czinege Lajos hamar elfáradt, Mári Menyhérten érződött a sok kihagyás. Nagy Feri egy egyénit vállalt, az elég balul sikerült beírás az ellenfél legjobbját dobta neki...  Előre legfeljebb Szelei Misi dupláját írtuk volna alá; betegség után, kevés edzéssel a háta mögött hozta, amit hozhatott.  


Az ASE I. a Dunaharaszti III., az ASE II. a Dunaharaszti IV. ellen javíthat november 11-én,  hazai pályán. Győzelemmel mindkét együttes megragadhatna saját csoportja élmezőnyében. Vereség esetén elsodródnánk a dobogótól, ráadásul a megye A-ban közel kerülnénk a kiesőzónához.

Úgyhogy inkább nyerjünk, ha lehet. 



Pest megyei I/A 6. fordulójában:

Maglódi TC - Albertirsai SE I. 10:8


Egyéni győzelmek: 

Maglód

Márton Balázs 4/4

Burján Péter  2/4

Ivanivcs István 2/4

Kiss Ferenc 1/4


ASE I.

Mári Sándor 3/4

Nagy András 3/4

Váradi Gyula 1/4

Tímár Gyula 0/4


Páros győzelmek: 

Maglód

Kiss Ferenc, Márton Balázs 1/1 

Burján Péter, Ivanics István 0/1


ASE I. 

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1

Nagy András, Mári Sándor 0/1



Pest megyei I/B-C 6. fordulójában: 

Prémium Gyáli ASE III. - Albertirsai SE II. 11:7


Egyéni győzelmek: 

Gyál II.

Horváth Ádám László 4/4

Kiss I. Péter 4/4

Starostiák József 2/4

Láng Levente 0/4



ASE II.

Czinege Lajos 2/4

Szelei Mihály 2/4

Gecser Zsolt 1/3

Mári Menyhért 1/4

Nagy Ferenc 0/1


Páros győzelmek: 

Gyál III.

Starostiák József, Horváth Ádám László 1/1

Kiss I. Péter, Láng Levente 0/1


ASE II.

Nagy Ferenc, Mári Menyhért 1/1

Czinege Lajos, Szelei Mihály 0/1



A maglódiak meccsbeszámója ITT olvasható, a gyáliaké ITT.

A belinkelt videókat Puskás János készítette.


Részletes eredmények ITT és ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése