2021. november 15., hétfő

Hosszú meccsek éjszakája

Nem volt sétagalopp a csütörtök esti Albertirsa - Dunaharaszti dupla. A lejátszott tizennyolc mérkőzésből kilenc csak a döntő szettben dőlt el a megye B-C-s bajnokin. Öt alkalommal az A osztály képviselői is túlóráztak.

 

Ha már hosszú, legyen kemény!

A fenti elvárásnak, amelyet az irodalmi életben a versekre szokás alkalmazni, tökéletesen megfelelt a megyei második vonalban lejátszott ASE II. - DMTK IV. találkozó. Minden győzelemért, némelyik összecsapáson minden pontért keményen kellett küzdeni. 

 


 

Már a párosok is a lehető legkisebb különbséggel, számos fordulatot követően dőltek el. Gecser Zsolt és Mári Menyhért 0:2-ről fordított Blaskovits Bence és Váradi Gergő ellen, a Czinege Lajos - Szász András kettős viszont kedvező helyzetből kapott ki Sós Tibortól és Szécsi Kristóftól. (A vájtfülűeknek biztosan szemet szúrt - akár egy rettenetes képzavar -, hogy Szász András neve ezúttal a B csapatban tűnt fel. Szakosztályvezetőnk Nagy Ferenc hiányára, valamint a fiatal, ám kitűnő ellenfélre tekintettel igyekezett segíteni. A másik oldalon Sós Tibor az, aki korábban feljebb szerepelt, például az NB III-ban is, ám idén a harasztiak négyes sorszámú együttesét erősíti.) 

Az egyéni szakasz szolidan, mindkét fél részéről két-két viszonylag egyértelmű győzelemmel indult. 3:3 után Gecser Zsolt drámai csatában kikapott Szécsi Kristóftól, de a következő három partit megnyertük, méghozzá úgy, hogy egy nem várt siker is javított az esélyeinken: Mári Menyhért "elkapta" Sós Tibort (6:4). 

Ezután Zsolti is megszerezte első győzelmét, Lali is a harmadikat, így elhúztunk néggyel. A csereként beállt Szelei Mihály sokáig gyötörte Sós Tibit - végül sajnos nem bírt vele -, de Menyus tartotta a biztató különbséget (9:5). Döntetlennél rosszabb már nem lehetett!

Jobb sem lett... 

A Gecser - Blaskovits és a Czinege - Sós meccs is úgy ment el 3:2-re, hogy mindkettő végződhetett volna fordítva. Volt, hogy egyetlen labda hiányzott a végső sikerhez (9:7).

Az utolsó két párosításra maradt a döntés. Szelei Misinek két szoros szettre futotta Szécsi Kristóffal szemben, és egy darabig úgy festett, ennél többen nem reménykedhetünk a másik asztalon sem, hiszen az addig remeklő Mári Menyhért mínusz 2-re állt Váradi Gergő ellen. A harmadik játszmától kezdve viszont módosult a kép. Menyus változtatott, és az új taktika működőképesnek bizonyult, sikerült kiegyenlítenie. Az ötödik szett közepén 3:5-tel fordultak, de 7:5-nél nálunk volt az előny. 

Ekkorra már véget ért a párhuzamosan zajló megye A-s meccs és az edzés is, és mindenki a két fiatalt nézte. Nagyjából pontonként  felrobbant a csarnok. 

A srácokat ez a nagy nyomás nem zavarta különösebben. Nem hárították a felelősséget, igyekeztek gyorsan, támadó szellemben pingpongozni, aminek számtalan ragyogó labdamenet lett az eredménye. Végül Gergő nyert 11:9-re, és ezzel egy pontot megmentett csapatának. 

 

Néhány méterrel odébb, és egy osztállyal feljebb nem volt ok ennyi izgalomra. Az Albertirsa I. a szerencsés beírásnak is köszönhetően hamar meggyőző fórt harcolt ki a DMTK III. ellenében. A párosokat követően 2:0-ra, az első egyéni kör után 5:1-re, a második után 8:2-re vezettünk. Ezután jött egy kisebb hullámvölgy, amikor a vendégek 8:5-re felzárkóztak.  

 


 

Mári Sándor, aki ezen az estén nem talált legyőzőre, a véghajrá előtt újfent megnyugtatóvá tette a vezetésünket, Nagy András pedig rövidesen a három pontot is bebiztosította. 

Bár mindvégig stabilan vezettünk, és a 12:6-os végeredmény is meggyőző, belülről nem volt ez egyszerű menet. Keresztesi József kimagasló formában játszott, Újvári István adogatásaival, pörgetéseivel meggyűlt a bajunk. Mihály György most csak egyet nyert, de nem adta meg magát könnyen, és a finom mozdulatai élményszámba mentek. Perényi Pétert, aki sokszor megtréfált már bennünket, ezúttal minden irsai legyőzte. Ez alighanem először fordult elő a sportág történetében...

 


 

Ami minket illet: Nagy Andris továbbra is meghatározó emberünk. Tímár Gyula nagyot küzdve hozott kettőt, Váradi Gyula egyet, miközben maratoni mérkőzéseken szívta el a vetélytársak életerejét. 

Vagyis ez megint, mint mindig, csapatmunka volt. 

 


Pest megyei I/BC 7. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Dunaharaszti MTK IV. 9:9

 

Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Mári Menyhért 3/4

Czinege Lajos 3/4

Szász András 1/2

Gecser Zsolt 1/4

Szelei Mihály 0/2


DMTK IV.

Sós Tibor 3/4

Szécsi Kristóf 2/4

Váradi Gergő 2/4

Blaskovits Bence 1/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Mári Menyhért, Gecser Zsolt 1/1

Szász András, Czinege Lajos 0/1


DMTK IV.

Szécsi Kristóf, Sós Tibor 1/1

Blaskovits Bence, Váradi Gergő 0/1


 Pest megyei I/A 7. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Dunaharaszti MTK III. 12:6


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 4/4

Nagy András 3/4

Tímár Gyula 2/4

Váradi Gyula 1/4


DMTK III.

Keresztesi József 3/4

Újvári István 2/4

Mihály György 1/4

Perényi Péter 0/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1

Mári Sándor, Nagy András 1/1


DMTK III.

Perényi Péter, Újvári István 0/1

Keresztesi József, Mihály György 0/1


Részletes eredmények: megye I/A és megye I/BC.

 


 

 

 

   

    


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése