2021. november 18., csütörtök

Ízelítő a profik világából

Szakosztályunk illusztris vendéget fogadott a héten: Somosi Miklós, a válogatott egyik edzője látogatott Albertirsára.

 

 


Csoportkép este 10 után

 

Somosi Miklós tagja volt az 1988-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett magyar csapatnak. Tizennégyszeres utánpótlás és felnőtt magyar bajnok, többszörös Szuperliga győztes, kétszeres Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) bronzérmes. 2013 óta a válogatott soklabdás edzője, jelenleg az ifjúságiak szövetségi kapitánya is.  Korábban Karsai Ferenc stábjában dolgozott az osztrák nemzeti csapatnál. Másoké mellett az utolsó nem kínai származású férfi egyes világbajnok, Werner Schlager útját is egyengette. 14 évesen, a Fővárosi Vízművekben kezdett asztaliteniszezni. Játékosként megfordult a  BVSC, a Békéscsaba, a Kiskunfélegyháza, a Cegléd, a Kecskemét és a Graz együttesében.


Egy-két trükk is belefért


"Soma" rengeteget utazik külföldön és itthon,  a sportág igazi nagykövete. Örömmel keresi fel az ország legkisebb klubjait, így jutott el a mi egyik edzésünkre is.  Nem afféle villámlátogatásról volt szó: jó két és fél órán keresztül beszélgetett, ütögetett a helyi pingpongosokkal.



Mehet a kontra!


Albertirsán egyelőre csak amatőr asztaliteniszezők vannak, de a körülmények közelítenek a professzionális szinthez. Somosi Miklós is megjegyezte, hogy a városi sportcsarnok adottságai kiválóak, akár rangos versenyt is lehetne rendezni itt. 

Egy szép napon talán ez is megvalósul.



Intenzív osztály

 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése