2022. március 22., kedd

Elúszó és erősödő éremesélyek

Újra rangadót vesztett az ASE I., az ASE II. visszavágott Gyálnak az őszi vereségért. Ez a rövid hír. Kicsit hosszabb változat a bejegyzésben.  


Függetlenül attól, mit hoznak a hátralévő fordulók, első csapatunk eléri a célját, és újoncként kivívja a bennmaradást a Pest megyei I/A osztályban. A szezon során ugyan voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, akár nagyobbat is álmodhatunk, de a saját árnyékunkat nem tudtuk átugrani. 

Legutóbb sem, múlt csütörtökön.

A maglódiak jó kerettel érkeztek Albertirsára, de hazai pályán, jobb napokon az alap négyesünk képes meglepetést okozni. De csak jobb napokon. 

Váradi Gyulának például nem volt jó napja, és nem sokat tett a közösbe, márpedig négy zakót biztosan nem bírunk el egy olyan helyosztón, amikor az ellenfélnél játszik egy Márton Balázs... De az igazi Öszi visszatér még, és  erősebb lesz, mint valaha. 

Nagy András sem jött ki jól a lassan szokásossá váló 3:2-es sorozatából. Egyet nyert, pedig a három partitól sem állt nagyon távol, Székely Lászlóval szemben például egészen meccslabdáig eljutott. Tímár Gyula Ivanics István és Kiss Ferenc legyőzésével megtette, ami elvárható, talán ő volt a "legélesebb" irsai ezen az estén. Mári Sándor ugyan hármat hozott, plusz Andrissal a párost, de messze volt a csúcsformájától.  

Így aztán csak 3:3-ig tartottuk a lépést a vendégekkel. Attól kezdve a TC végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.

Néhány mérkőzést Puskás János rögzített, ezeket itt is közzétesszük. Sajnos leginkább a közelebbi asztal látszik a felvételeken, az, amelyiken többnyire alulmaradtunk. A játékteret megfelező  fehér sáv valószínűleg minket zavart jobban...



További videók a bejegyzés végén


A másik ligából, a BC-ből ezúttal nem emeltünk át senkit az erősebb bajokságba, hiszen az Albertirsai SE II. még nem fixálta a kívánt eredményt. Ez az eredmény az lenne, ha az  újra kettéváló második és harmadik vonal erősebb szegmensében maradnánk; ehhez további pontokra meg egy kis szerencsére lesz szükség. Az első lépést különösebb gond nélkül megtettük, noha némi feszültség most is, mint legutóbb Cegléden, volt a levegőben. 

Nem teljesen indokoltan, mivel a GYASE III. tartalékosan állt ki a 15. fordulóra, és a meccs is az aktuális erőviszonyoknak megfelelően alakult. Persze csak 3:3 után, mert elment egy páros, és a "túledzett" Mári Menyhért sem építgette a játékot a tipikus játékbontó Horváth Ádám ellen, ráadásként,  hektikus mérkőzésen, Singljár Mihály is kikapott Starostiák Józseftől. (Misiéhez hasonló élményekben volt része Szász Andrásnak is, de ő nagy nehezen nyert Kelemen Ottó ellen az első körben.) 

Az izgalmakkal teli kezdeteteket egy kissé higgadtabb kibontakozás váltotta, amely sorozatban kilenc albertirsai sikert hozott. A kellemetlen Horváth Ádám még ellopott egy pontot, de ez már mit sem számított. A gárda Czinege Lajos vezérletével teljesítette az első lépést az őszi "megyekettes" szereplés felé. 





Pest megyei I/A 15. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Maglódi TC  7:11


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 3/4

Tímár Gyula 2/4

Nagy András 1/4

Váradi Gyula 0/4


Maglód

Márton Balázs 4/4

Székely László 3/4 

Ivanics István 2/4

Kiss Ferenc 1/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1


Maglód

Márton Balázs, Székely László 1/1

Ivanics István, Kiss Ferenc 0/1



Pest megyei I/B-C 15. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Prémium Gyáli ASE III.  14:4


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos 4/4

Mári Menyhért 3/4

Singljár Mihály 3/4

Szász András 3/4


GYASE III.

Horváth Ádám László 2/4

Starostiák József  1/4

Kelemen Ottó 0/4

Láng Levente 0/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Nagy Ferenc, Mári Menyhért  1/1

Czinege Lajos, Szász András 0/1


GYASE III.

Starostiák József, Horváth Ádám László 1/1

Láng Levente, Kelemen Ottó 0/1



Részletes eredmények ITT és  ITT!

A Prémium Gyáli ASE beszámolója



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése