2022. április 21., csütörtök

Egy majdnem kerek nap

Április 2-án mindkét csapatunk Dunaharasztiba volt hivatalos. A B fontos helyosztót, az A elvileg teher nélkül játszott. 


Az ASE II. mérkőzése meglehetősen korán, már 9 órakor elkezdődött, az ASE I. viszont csak kora délután állt asztalhoz. Ennek ellenére  Mári Sándor és Nagy András is a  helyszínen szurkolta végig a megye B/C-s rangadót. 

Különösebb izgalommal nem terhelték meg a szervezetüket a saját meccsük előtt, mert a házigazda három gyors fiatalja (Soós Tibor, Szécsi Kristóf, Váradi Gergő)  nem kímélte a mi jóval megfontoltabb versenyzőinket. Olykor rövid időre sikerült taktikával erőt venni a lendületen - ami minden esetben szoros végeredményhez vezetett -, de a vége mindig vereség lett. Szerencse, hogy a DMTK is bevetett egy pingpongost, aki életkorban közel állt a mieinkhez, így körönként egy pontot mi is szereztünk; Czinege LajosSzász András, Gecser Zsolt , végül Singljár Mihály is verte Kempf Andrást. Singljár Misi és a műtőágyról éppen csak lekászálódott Nagy Ferenc hozott még egy párost, amivel legalább tízen belülre kerültünk. 

Nem mintha nem lenne mindegy. Jelenlegi állapotunkban, azaz tele sérültekkel, nem túlságosan jó formában, az egyetlen ifjoncot is nélkülözve aligha várhattunk jobbat, többet. 

Illetve mégis. A kiadós pofon után a társaság együtt maradt, és egy szintén kiadós csapatépítő ebéd után mindenki(!) visszatért a tetthelyre.  A "Kettő" teljes létszámban követte az "Egy" szerencsés kimenetelű vergődését a DMTK III. ellenében. Az amatőr sportban ez az összetartás jóval lényegesebb, mint az eredmény. 


A megye A-ban kifejezetten küzdelmes találkozóra számítottunk. Idegenben sosem könnyű ebben a sportágban, most is zavart bennünket a fény, a labda, az asztal, a háló, a padló, az időpont, az ellenfél meze, borítása, zoknija stb. 

Tímár Gyula és Váradi Gyula - a legfinomabb megfogalmazás szerint is nyerhető mérkőzésen - ki is kapott Keresztesi Józseftől és Perényi Pétertől. Pedig türelmesen építgették a győzelmet, de a döntő szett végén, 8:4-nél kapkodni kezdtek. Kár érte: a Mári - Nagy duó 3:0-ra  nyert, és nagy könnyebbséget jelentett volna előnnyel nekivágni a 16 egyéninek. 




Mert előny sehogy sem akart kialakulni. A hetek óta (valamiben) sántikáló, néhány stratégiai alvást kihagyó Mári Sanyi Mihály György ellen a második játszma közepéig fordítva fogta az ütőjét. (Nem a fejénél, csak amúgy fordítva.)  Abban lett volna ráció, hogy a klasszikus védőjátékosra tapadósabb borítással pörgessen, ezért nem is szóltak neki a padon ülők, de a másfajta gumi, ugye, másfajta tenyeres mozdulatot igényelt volna. Meg élesebb elmét... Látványosan a hiba észlelése után sem javult az éltáblás teljesítmény, de a parti - meg az következő három - azért meglett. 

Tímár Gyuszi fordított utat járt be. Két játszmányi előnyt szorgoskodott össze Perényi Petivel és Mihály Gyurival szemben is, aztán mégis neki kellett gratulálnia. Utóbbi esetben már a 7:5-ös hazai vezetéshez is. 

Komoly bajban voltunk ekkor. Váradi Öszi, bár küzdött addig is,  15 percre igazán összekapta magát, és Friedman Tamás kárára megszerezte egyetlen, viszont annál fontosabb pontocskáját. Mári Sándor egyenlített (7:7), Tímár Gyula fordított (7:8), Váradi Gyula megint egyenlített (8:8). Vagyis inkább Mihály Gyuri, de ő nem velünk van. 




Az utolsó két párosításra maradt a döntés. Hála Istennek jól sáfárkodtunk az erőforrásainkkal, mert Nagy Andrisnak és Mári Sándornak maradt bent egy-egy meccse a hajrára, ráadásul eléggé kézre álló ellenfelekkel. Mindketten 3:0-val igazolták előzetes optimizmusunkat.  


A látottak alapján nem lehet hiányérzetünk. Az ASE II-nek ezen a napon nem sok sansza volt, hiába reméltük szívből, hogy másként lesz, az ASE I. pedig szárnyalva sem szerezhetett volna több pontot, mint így, szenvedve. 

Mindenesetre a hosszú versenyprogram az ebéddel, a levezető sörözéssel bizonyosan jót tett a közösségnek. Majdnem kerek volt minden. 


Pest megyei I/B-C 16. fordulójában: 

Dunaharaszti MTK IV. - Albertirsai SE II. 13 : 5


Egyéni győzelmek: 

DMTK IV.

Soós Tibor 4/4

Szécsi Kristóf 4/4

Váradi Gergő  4/4

Kempf András 0/4


ASE II.

Czinege Lajos 1/4

Gecser Zsolt 1/4

Singljár Mihály 1/4

Szász András 1/4


Páros győzelmek: 

DMTK IV.

Soós Tibor, Szécsi Kristóf 1/1

Váradi Gergő, Kempf András 0/1


ASE II.

Nagy Ferenc, Singljár Mihály 1/1

Czinege Lajos, Szász András 0/1



Pest megyei I/A 16. fordulójában: 

Dunaharaszti MTK III.- Albertirsai SE I. 8 : 10


Egyéni győzelmek: 

DMTK III. :

Keresztesi József 2/4

Mihály György 2/4

Perényi Péter 2/4

Friedman Tamás 1/4


ASE I.

Mári Sándor 4/4

Nagy András 3/4

Tímár Gyula 1/4

Váradi Gyula 1/4


Páros győzelmek: 

DMTK III. :

Keresztesi József, Perényi Péter 1/1

Friedman Tamás, Mihály György 0/1


ASE I.

Nagy András, Mári Sándor 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1


Részletes eredmények ITT és  ITT!



Találkozzunk ma este Albertirsán!  

Az idény utolsó hazai bajnoki találkozóit játsszuk ma a Sportcsarnokban. Az ASE I. a már bajnok DMTK II-t, a ASE II. a Tápióság KSK-t fogadja. Hajrá, Irsa! 

    








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése