2022. április 29., péntek

Felemás, de prognosztizálható hazai búcsú

Egyaránt a 17. fordulót rendezték az elmúlt héten a Pest megyei I/A, valamint az I/BC déli csoportjában. Az ASE I., ahogyan az várható volt, elveszítette utolsó hazai mérkőzését, míg az ASE II.  a papírformának megfelelően nyert, és megőrizte  esélyét a bronzéremre.  


Első csapatunk a már bajnok Dunaharaszti II-t fogadta. A találkozónak nem volt különösebb tétje. Egy bravúrgyőzelemmel még némi esély nyílhatott volna előttünk a dobogó harmadik fokának elérésére, de a szakosztály eddigi legnagyobb sikerét, a bentmaradást már korábban biztosítottuk. A 10 csapatos mezőny újoncaként, négy kieső mellett ez sokkal több, mint amit előzetesen reméltünk.

A DMTK II. ellen leginkább az lehetett a célunk, hogy valamit javítsunk az őszi eredményünkön. Ez nem tűnt lehetetlennek, ugyanis akkor nem tettük magasra a lécet: 17:1-re kaptunk ki. 




Az az egy meccs ezúttal már a párosoknál meg lehetett volna, hiszen Mári Sándor és Nagy András alaposan megszorongatta Parti Istvánt és Patak Bencét

Harasztiban az utolsó forduló hozta meg az áttörést, akkor nyert Mári Sándor Kovács Marcell ellen. Ezúttal az első egyéni körben mérkőztek, mi pedig valamelyest fellélegezhettünk, mert heveny kínlódás árán, de megint nálunk landolt a pont. Sajnos több, ebben a körben, nem (1:5).       

Viszont ez a szakasz így is sokkal jobb volt, mint a következő, ahol nem egy meccsen, hanem az összesen tudtunk három játszmát elcsenni. Nem volt mindegyik parti reménytelen, csak a helyzetünk vált azzá (1:9).

Váradi Gyula gyors vereségével számszakilag is eldőlt minden, mégis a mi pillanataink következtek. Mári Sanyi Patak Bencét, Nagy András Virágh Attilát gyűrte le, ráadásul Tímár Gyula is hajszálnyira volt a beteljesüléstől - végül a fiatalság, vagyis Kovács Marci kerekedett felül öt szettben (3:11).

A finisben is volt egy dobásunk, de nyilván nem írta át az előre sejthető forgatókönyvet: az aranyérmes elvitt három pontot az irsai sportcsarnokból. 




Tápióság viszont csak három embert hozott az irsai sportcsarnokba, vagyis három fő érkezett a képviseletükben a megye BC-s összecsapásra. Hosszú ideje küzdenek létszámgondokkal, így különösen is becsületükre válik, hogy hiányos kerettel, gyakorlatilag eleve vereségre ítélve is rendre kiállnak, ahogy ellenünk is tették. 

Az egyetlen lejátszott párost kellemetlen meglepetésre el is vitték (Nagy Ferenc, Mári MenyhértBrender Ervin, Mácsár János 1:3), és Ervinnek köszönhetően három egyénit is begyűjtöttek. A rutinos sági versenyzőt csak Singljár Mihály fogta meg, a többiek Mácsár Jani és Pintér Zsolt ellen vigasztalódhattak. Nálunk Menyus, Szász András és Czinege Lajos kettőt-kettőt hozott, Misi, ilyen módon, hármat.  

Ki


Ebben az osztályban a számunkra is fontos nagy kérdésekre az utolsó fordulóban születik meg a válasz. A feljutásért a Tápiógyörgyei ASK II. vívhat osztályozót a két másik régiógyőztessel. Az Albertirsai SE II. a harmadik vagy a negyedik helyen végez, attól függően, sikerül-e több pontot szereznie az utolsó fordulóban, mint a vetélytárs DMTK IV-nek. Amennyiben igen, úgy nem csak a bronz lesz meg, de a gárda bekerül (feljut) a jövőre ismét egycsoportos megye I/B-be.    



Pest megyei I/A 17. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Dunajharaszti MTK II.  4:14


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 3/4

Nagy András 1/4

Tímár Gyula 0/4

Váradi Gyula 0/4


DMTK II.

Parti István 4/4

Kovács Marcell 3/4 

Patak Bence 3/4

Virágh Attila 2/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 0/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1


DMTK II.

Virágh Attila, Kovács Marcell 1/1

Parti István, Patak Bence 0/1



Pest megyei I/B-C 17. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Tápióság KSK  14:4


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Singljár Mihály 4/4 (egy mérkőzés játék nélkül)

Czinege Lajos 3/4 (egy mérkőzés játék nélkül)

Mári Menyhért 3/4 (egy mérkőzés játék nélkül)

Szász András 3/4 (egy mérkőzés játék nélkül)


Tápióság

Brender Ervin 3/4

Mácsár János 0/4

Pintér Zsolt 0/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos, Singljár Mihály 1/1 (játék nélkül)

Nagy Ferenc, Mári Menyhért  0/1


Tápióság

Brender Ervin, Mácsár János 1/1



Részletes eredmények ITT és  ITT!

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése