2022. december 15., csütörtök

Fölényes győzelem és fájó vereség

Mindkét együttesünk hazai környezetben szerepelt a bajnokság nyolcadik fordulójában. Az első csapat magabiztosan verte Délegyházát, és megerősítette helyét a megye A-s táblázat közepén. Az Albertirsai SE II. veresége tovább tömörítette a megye B-s alsóházat.


A megye I/A egyik valószínű kiesőjét fogadtuk december 8-án. Az eddigi eredmények alapján legalábbis  úgy tűnik, hogy az újonc vendéggárda nem lesz képes megragadni ebben az osztályban. Persze azt nem állíthatjuk, hogy a délegyháziak helyzete teljesen reménytelen, hiszen a középmezőny tagjai ellen többnyire szoros eredményt érnek el, és egyébként is: messze még a szezon vége. 


Albertirsai SE I. 

 

Mivel mi is a derékhadhoz tartozunk, nem számítottunk problémamentes estére. Ezúttal azonban nem kellett tövig rágnunk a körmünket izgalmunkban. Talán egy picit pontosabbak voltunk, mint máskor, talán Barbulszki Boriszék fogtak ki gyengébb napot, nem tudjuk, mindenesetre szorgalmasan gyűjtögettük a skalpokat. A párosokat nyertük, és csak egy egyéni ment el, mindjárt az első. (Váradi Gyula kapott ki Kasler Lászlótól.) Tímár Gyulának  volt két döntő szettje, de végül négyet hozott ő is, akárcsak Mári Sándor és Nagy András.


Délegyhaza KSE I.


Az összeállítások alapján döntetlen körüli eredményt vártunk a B-s meccsen, de elég sokáig jobban álltunk, mint a gödiek. Felker Zoltán legyőzésében nem bíztunk. Kicsit többet, legalább egy bravúrt vártunk Járdi Tibor ellen. Azaz a meccset Eckert Bálint és Veszely Tibor kárára reméltük behúzni. Tegyük hozzá, utóbbi két urat nem ismertük korábbról, így a páros alapján született  meg a "terv".

Ami olyan lett, amilyennek azt Móricka szokta elképzeli. 

1:1-ről vágtunk neki az egyéni mérkőzéseknek, és Eckert Bálintról rögvest kiderült, hogy nem értékeli az elképzeléseinket. Ettől függetlenül egyenesben maradtunk, mert Mári Menyhért öt játszmában megverte Járdi Tibort (3:3). Aztán - négy játszmában - Gecser Zsolt is, és mivel a másik három összecsapás a várakozásainknak megfelelően alakult, kettő ide, egy oda, megszereztük a vezetést (6:4).  

Zsolt folytatta egy gyors 3:0-val, és egészen kényelmessé vált az előnyünk (7:4). Hátra is dőltünk, sőt, hanyatt! A következő hat parti során mindösszesen két darab szettet fogtunk. Ebből következik, hogy a Göd 18-at. Nagyon bíztunk a Nagy Ferenc - Veszely Tibor és a Mári Menyhért - Eckert Bálint párosítások kedvező kimenetelében, de mindkét meccs olyan sebesen ért véget, hogy észre se vettük, hogy elkezdődtek (7:10). Az utolsó, eredetileg döntőnek hitt mérkőzést Czinege Lajos és Járdi Tibor között akár le sem kellett volna játszani... 


Az ASE II. és a Göd


Nagy kár, hogy így alakult. Nemcsak azért, mert három ponttal két egységnyire megközelítettük volna a harmadik helyezett gyáliakat, így meg ugyanennyire vagyunk az utolsótól, hanem azért is, mert minden képességünk és adottságunk megvolt ahhoz, hogy jól búcsúzzunk erre az évre a hazai pályától.        

A félszezont még le lehet zárni szépen: az utolsó őszi fordulóban az ASE II. a negyedik Tápiógyörgyéhez látogat (december 17., 14 óra). Az ASE I. ma, vagyis e beszámoló megjelenésének napján Gödöllőn áll asztalhoz. Kezdés 18:30-kor.  


Pest megyei I/A 8. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Délegyháza Községi SE I.  17:1


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 4/4

Nagy András 4/4

Tímár Gyula 4/4

Váradi Gyula 3/4


Délegyháza

Kasler László  1/4 

Barbulszki Borisz  0/4

Czöndör Attila  0/4

Sipos Imre  0/4 



Páros győzelmek: 

ASE I.

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1

Mári Sándor, Nagy András 1/1


Délegyháza

Sipos Imre,  Barbulszki Borisz 0/1 

Kasler László, Czöndör Attila 0/1 



Pest megyei I/B 8. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Gödi SE II. 8:10


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos 3/4 

Gecser Zsolt 2/4

Mári Menyhért 2/4 

Nagy Ferenc 0/2

Szász András 0/2 


Göd II.

Felker Zoltán  4/4

Eckert Bálint 3/4

Járdi Tibor 1/4

Veszely Tibor 1/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos, Singljár Mihály 0/1

Szász András, Mári Menyhért  0/1


Göd II. 

Felker Zoltán, Járdi Tibor 1/1

Eckert Bálint, Veszely Tibor 0/1


Részletes eredmények ITT és  ITT!     


 

 

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése