2022. december 5., hétfő

Haraszti hullámvasút

Lejátszotta elhalasztott találkozóját, és pontot rabolt Dunaharasztiból az Albertirsai SE I. a megyei A osztályú csapatbajnokság 7. fordulójában. 


A Perényi Pétert helyettesítő Balogh András kivételével csupa ismerőst köszönthettünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába érkezve. Az nagyon hamar kiderült, hogy a házigazda DMTK III. semmit sem gyengült ezzel a váltással, azaz nagyjából egyforma képességű csapatok feszültek egymásnak múlt szombaton. 


Dunaharaszti MTK III.


Nagyszerűen kezdtünk, a két páros megnyerése után sokáig tartani tudtuk az előnyünket, a hajrában viszont mindkét gárda felült kicsit a hullámvasútra. 7:4-es vezetésünket követően fordítottak a harasztiak, de 9:8-nál Nagy András a győzelemért játszhatott. 

Fordulatos meccs volt tehát, és ez nem csak akkor igaz, ha az összesített eredményt nézzük. Irsai részről Mári Sándor, a DMTK-ból Keresztesi József és Mihály György nyert  0:2-ről meccset. Egyébként is: a 16 egyéniből hétszer az ötödik szett döntött - sajnos csak két alkalommal a mi javunkra -, ebből is négy parti, köztük a legutolsó is, két pont különbséggel dőlt el. (Ebből az összevetésből is mi jöttünk ki rosszabbul, egyetlen győzelemmel.)  

Vagyis nem sok hiányzott a harmadik pontocska megszerzéséhez, de el kell ismerni, hogy voltak pillanatok, amikor a döntetlen is veszélybe került. A 9:9 a legigazságosabb végeredmény, ami megszülethetett: mindkét garda rászolgált a győzelemre is, és egyik sem érdemelt vereséget.



Albertirsai SE I.


A hazaiaknál Kovács Marcell egyesben veretlen, a nehéz pillanatokban pedig higgadt maradt, de Balogh András megbízhatóságára és a hátrányból felálló rutinos pingpongosok küzdőszellemére is építhetett Török Zoltán csapatvezető. 

Az akarattal nálunk sem volt gond. Mári Sándoron érződik az edzéshiány, megint nehezen lendült játékba, az elő két összecsapásán kínlódott is rendesen. Nagy Andris megint halmozta a döntő játszmákat, és a teljesítménye megint jobb volt valamivel, mint a végső statisztikája. Szorgalma és tehetsége alapján is  a liga legjobbjai közé tartozik, ezt hamarosan a százaléka is tükrözni fogja. Váradi Gyula egyértelműbb párharcokat vívott, kétszer ő, kétszer vetélytársa volt meggyőző fölényben. Tímár Gyula erőfeszítéseit egy pici szerencse két győzelemmel jutalmazhatta volna. Mihály Gyuri és Keresztesi Józsi ellen is két-két ponttal bukta el a negyedik és az ötödik szettjét is...


Hálásak vagyunk az ellenfélnek, amiért hozzájárult a halasztáshoz, egyúttal köszönjük, hogy ismét a megszokott sportszerű légkörben versenyezhettünk! 


Pest megyei I/A 5. fordulójában: 

Dunaharaszti MTK III. - Albertirsai SE I. 9:9


Egyéni győzelmek: 

DMTK III.

Kovács Marcell  4/4

Balogh András 2/4

Keresztesi József 2/4

Mihály György 1/4


ASE I.

Mári Sándor 3/4

Nagy András 2/4

Váradi Gyula 2/4

Tímár Gyula 0/4


Páros győzelmek: 

DMTK III. 

Kovács Marcell, Mihály György  0/1

Balogh András, Keresztesi József 0/1


ASE I.

Nagy András, Mári Sándor 1/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1


    

Részletes eredmények ITT!   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése