2016. szeptember 6., kedd

Vigaszági bronz a Reménységek Kupájáról

Patinás helyszínen, a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban került sor az idei Reménységek Kupájára. A második alkalommal meghirdetett versenyen a 2015-ben vagy idén leigazolt gyerekek vehettek részt. Mi két fiút neveztünk, mindkettőt az összevont U12-U13-as korosztályban.Nem csak Mári Menyhért és Kőházi Péter, hanem az ASE is most szerepelt először országos versenyen!


Az összevont kategóriában elindult 16 fiú mellé - a több játéklehetőség érdekében - besorsolták a három lány résztvevőt is. 

Mindkét irsai fiatal elfogódottan kezdett, amit főleg Menyhért bánhatott, mert reális esélye volt a nyolc közé  kerülésre. (Így is csak a szettarányon múlt a kvalifikáció.) Később még egy megingása volt, hiszen a vigaszág elődöntőjében sokat hibázott, de az alsóházban megszerzett harmadik hellyel és a viszonylag jó játékkal elégedett lehet. 


Mári Menyhért (szemben)


Az elégedettségre Petinek is van oka, mert bár nehezen lendült játékba, az utolsó két meccsre elkapta a "versenyláz", és megmutatta, hogy van tehetsége ehhez a játékhoz.


Kőházi Péter (szemben)


Tehetség dolgában egyébként sem maradunk el a többi klubtól; a fő különbséget az edzésre fordított idő jelenti... (Itt szeretnénk megköszönni az Intermas Eastern Europe Kft. támogatását, amely lehetővé tette, hogy a gyerekek közül néhányan a szokásosnál picivel többet gyakorolhattak a nyár folyamán.)   


A játékon kívül még egy élményben részük lehetett a fiúknak: találkoztak, sőt beszélgettek is a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Faházi Jánossal, a sportág egyik emblematikus alakjával, akitől  - nem mellékesen - értékes tanácsokat kaptak.  


Irsaiak "Janikával", azaz Faházi Jánossal

A MOATSZ beszámolója a versenyről: Reménységek Kupája 2016.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése