2016. október 25., kedd

Pszichodráma a pingpongteremben

Véget ért az Európa-bajnokság, és átmenetileg a bajnokság is szünetel: lassan pótoljuk az elmaradt beszámolókat. Elsőként a megye B 5. fordulójában lejátszott ASE I. - Maglód II. összecsapásról szólunk.  


A maglódi csapat megújult, valamelyest meg is erősödött a nyári szünetben. (Bondár Krisztián személyében a harmadosztályból igazoltak játékost...)  Az első körben ugyan kikaptak az azóta is makulátlan őrbottyániaktól, a következő három meccsen viszont magabiztosan győztek. 

Mivel mi sem rajtoltunk rosszul, és a mérkőzés előtt éppen úgy hat pontunk volt, mint nekik, fontos meccset, igazi rangadót vívtunk október 6-án. 

Sokáig úgy tűnt, hogy a pontegyenlőség e találkozó után is megmarad. Egyszer vezettünk kettővel (5:3), de csak átmeneti időre, mert a vendégek gyorsan egalizáltak.



Szükség volt a Mári - Szász páros győzelmére is (fotó: Garami Zsolt)


A hajrára is döntetlennel (7:7) fordultunk, meg egy egészen rendkívüli párosítással: nyeretlen a nyeretlennel. veretlen a veretlennel, az egy győzelemmel álló az egy győzelemmel állóval, a két győzelmet jegyző  a két győzelmet jegyzővel játszott. 

Az önmagában is drámai forgatókönyvön még sikerült csavarni egyet, hiszen a felsorolt négy partiból három is öt játszmában dőlt el. Az egyik asztalon Szász András Bódi Imrét gyűrte le ilyen arányban, a másikon Mári Sándor ehhez képest simán verte Bondár Krisztiánt (3:1). Bár ezt a strigulát nem húztuk volna be előre, máris 9:7 volt ide.

Ráadásul Váradi Gyula elég hamar 2:0-ás előnybe került Burján Péterrel szemben, azaz karnyújtásnyira voltunk a végső győzelemtől. (Eközben a párhuzamos találkozón - vagy univerzumban - Tímár Gyula váltakozó sikerrel küzdött a mindenkire veszélyes Kiss Ferenccel.) 

Aztán, egyszer csak, mindkét meccs 2:2-re alakult, a döntő szett pedig sem itt, sem ott nem kezdődött túl fényesen, hiába kiabáltuk két helyre is egyszerre, hogy hajrá, Gyuszi! 

Végül, nem tudjuk, hogyan történt, de az egyik Gyuszi, Tímár, valahogy behúzta a két pontot érő meccset...   


    
A megye B 5. fordulójában:

Albertirsai SE I. - Maglódi TC II. 10:8 


Részletes eredmények ITT!


  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése