2017. január 3., kedd

Először a Diákolimpián

Összesen hét érmet szereztek sportolóink a körzeti és megyei szintű diákolimpiai versenyeken.


A Diákolimpián (DOL) nem egyesületük, hanem oktatási intézményük színeiben szerepelnek a gyerekek. Albertirsáról a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola adott le nevezést asztalitenisz sportágban is, így a körzeti tornán az iskola és szakosztályunk közös neveltjei indulhattak.

Az alsó tagozatosok között Bisztran Zoltán és Mári Demeter állt asztalhoz, előbbi bronz-, utóbbi ezüstérmet nyert.


Bisztran Zoltán (szemben)


A felsősök mezőnyében csapatban is érdekeltek voltunk. A Mári Menyhért, Plattner Balázs, Ma Róbert trió az első helyen végzett. Ebben a korosztályban egyéniben is ők zártak az élen, mégpedig a csapatnévsornál megadott sorrendben.

A kiírás szerint ebből a körzetből az első és a második jutott be a december 3-i megyei döntőbe. Nagy kár, hogy a szabályokat éppen a nagykőrösi finálé szervezői nem vették figyelembe. A leírtaknak megfelelő kvalifikáció és a szabályszerű nevezés ellenére két második helyezettünk közül csak Mári Demetert engedték játszani; ő végül ötödikként zárt.  


Mári Demeter

A másik fiú, Plattner Balázs nevezését, teljesen azonos feltételek mellett, nem fogadták el. Ráadásul az a mód, ahogyan az esetet kezelték, méltatlan volt a (gyerek)sporthoz. Az eljárást nem a rosszindulat vitte félre, hanem az az általános fejetlenség, ami az egész lebonyolítást jellemezte. Pedig a rendelkezésre álló kilenc asztal, a nem túlságosan nagy indulói létszám mellett négy versenybíróval akár simán is mehetett volna minden...


Plattner Balázs a csapatversenyen

A felsős fiúknál például csak 10-en szerepeltek - Balázs lett volna a 11. -, mégis, a csoportkör és az elődöntők között négy órát kellett várni. Ebben a számban a hatodik osztályos Mári Menyhért 3:0-ás győzelmi sorozattal jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőre még összeszedte magát - újabb 3:0 -, de a döntőben már nem volt játékra alkalmas állapotban. Ellenfele jobb volt, megérdemelten nyert, de az indokolatlanul hosszú, kimerítő várakozás kettejük közül nem a két évvel fiatalabbnak kedvezett... 


Mári Menyhért a megyei díjkiosztón

Körzeti bajnok csapatunk három vereséggel búcsúzott. A megyei vetélytársak túlságosan erősnek bizonyultak, de az összkép pozitív, hiszen mindhárom fiú jó teljesítményt nyújtott.


Ma Róbert 

Panaszra általában sincs okunk. Ez volt az első DOL, amin részt vettünk, és idővel biztosan csak a 2-2 arany- és bronz-, valamint a 3 ezüstéremre emlékszünk majd. 


Köszönjük az iskola és az utazások során közreműködő szülők segítségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése