2017. szeptember 12., kedd

A héten elkezdődik a megyei pontvadászat

A héten, két hazai mérkőzéssel és egy ceglédi utánpótlás versennyel visszavonhatatlanul kezdetét veszi a pingpongos idény.



Tulajdonképpen tart is már néhány napja a megyei B osztályú bajnokság, hiszen a Hévízgyörk I. - Őrbottyán III. találkozót hétvégén lejátszották a felek. Az újonc vendégcsapat 13:5-ös győzelme előrevetíti, hogy ebben a 2017-2018-as sorozatban minden korábbinál nehezebb lesz a dolgunk.

Biztos, hogy a megye C-ből  bivalyerős vetélytársakat kaptunk, mert onnan máskülönben nem lehetett feljebb lépni. Nem kizárt, hogy a három új közül legalább egy csapat ismét szintet lép majd a szezon végén.(A bottyániakon kívül a Dunakeszi és a Vecsés érkezett lentről, mi éppen utóbbiak ellen kezdünk csütörtökön 19 órakor.)

A leadott névsor alapján jó eséllyel pályázik dobogós helyezésre a Dunaharaszti II., esetleg a tavasszal is jól szerepelt Tápiógyörgye is. 

Újra velünk versenyez majd az EB-érmes Németh Károly, miután egyesülete az A helyett a megye B-be nevezett. Kérdés, hogy aktuális társai mennyivel tudják kiegészíteni egykori válogatott klasszisunk előre borítékolható győzelmeit; a meccseket mindenesetre nyilvánvalóan 5:0-ás előnnyel kezdik majd a csömöriek.   
       
Ami minket illet: a keretünk nem változott, de az elmúlt két év remek szereplését (3. és 4. helyezés) aligha tudjuk megismételni. Reális célnak az 5-10. hely tűnik. A minimális elvárás, hogy ne essünk ki...


Az ASE II. második idényére készül. A létszámot tekintve most valamivel szűkösebbek a lehetőségeink, de az alapcsapat nem tűnik gyengének. Úgy látjuk, ha a kiélezettebb partikat ideális felállásban tudjuk lejátszani, az első hat közé kerülhetünk.

Ha ez nem is sikerül, a debütálást jelentő 11. pozíciónál feltétlenül szeretnénk előrébb végezni. Egyrészt azért, mert az ezúttal az utolsó helyet jelentené, másrészt azért, mert jobbak lettünk az elmúlt év óta.   


Gecser Zsolt bemutatja, milyen erősek leszünk 2017-2018-ban



A megye C feljutóira tippelni sem merünk. Legutóbb négy kiemelkedő csapata volt a déli csoportnak, ahol mi is szerepelünk, de a jelenlegi mezőny sokkal egységesebbnek tűnik.

Mi is már a nyitányon bizakodhatunk: Tápióság, amely később a bronzérmet is megszerezte, áprilisban  ugyan 18:0 arányban nyert Albertirsán,  ám ezúttal nem tűnik olyan nagynak a két játékosállomány közötti különbség. Pénteken 18:30-kor kiderül, igazunk van-e...

A héten néhány irsai gyermek is asztalhoz áll majd, mégpedig a Cegléden rendezendő régiós újonc bajnokságon. Mivel a nyár nem a pingpongról szólt, bármely jó helyezés (érem, ranglistapont) kategóriától függetlenül meglepetésnek számítana. Még az is lehet, hogy ez az esemény lesz hagyományos értelemben vett  utánpótlás nevelő munkánk hattyúdala, mert a szakág - tulajdonképpen megalakulása óta - súlyos gondokkal küzd. Az infrastruktúrával összefüggő problémák mára megoldódtak, de a működés anyagi feltételeit egyre nehezebb előteremteni.  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése