2017. szeptember 12., kedd

Kései beszámoló a III. Imre Kupáról

Négy egyéni és egy nyílt páros kategóriában rendezték meg az impozáns Pestszentimrei Sportkastélyban a III. Imre Kupa elnevezésű asztalitenisz-versenyt május 6-án.  Még nem számoltunk be az eseményről, pedig a legtöbb indulót felvonultató versenyszámban albertirsai győzelem született.


Mindhárom benevezett albertirsai a 64 kerületi illetve megye B-s, megye C-s játékost felvonultató II. kategóriában szerepelt. Az újonc korosztályba tartozó Mári Menyhért nem jutott tovább csoportjából, de megfelelően helytállt a felnőttek ellen vívott mérkőzéseken. 

Szász András másodikként továbblépett a selejtezőből, és a főtáblán is magabiztosan kezdett. Sajnos a 16 között 3:2 arányban alulmaradt egy régi vetélytárssal, a gyáli Sápi Miklóssal szemben.  

Az akkoriban is sok edzést kihagyó Mári Sándor nehezen lendült játékba, de szerencsés sorsolást kapott, így az elején belefért a gyengébb teljesítmény. A nyolcaddöntőre, az első igazán veszélyes ellenfélre sikerült bemelegedni, és attól kezdve nem is volt megállás. A verseny során egyetlen szettet veszítve - az is még a csoportkörben ment el -, végső soron meggyőző pingponggal nyert az ASE asztaliteniszezője.


Verseny díszvendége, Volper László három életműdíjjal kitüntetett mesteredző adta át a díjat dúshajú versenyzőnknek




A nyílt páros nyomán Menyhért egy sportbarátsággal gazdagodott; a mezőny egyik legidősebb tagjával, Morvay Pállal állhatott asztalhoz.

Az elmúlt szezonban jól szerepelt Szász - Mári kettős előbb megszorongatott egy NB III-as duót,  majd legyőzte a vecsési Szakács Szilárdot és Szarka Bélát.  A főtáblán volt még egy ESMTK-s áldozatuk, azaz bekerültek a legjobb nyolc közé. Az éremszerzéshez szükséges újabb győzelmet, ami persze nagy bravúr lett volna ebben a mezőnyben, nem sikerült megszerezniük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése