2017. szeptember 21., csütörtök

Ranglistapont Ceglédről

A tervezettnél kisebb létszámmal, mindösszesen két fővel képviseltettük magunkat az idény első regionális újonc ranglistaversenyén, ahol rajtunk kívül jószerével csak a térség nagy klubjai szerepeltek.


Mári Demeter az U11-es és az U13-as kategóriában is indult Cegléden. Mivel mostanában kevés lehetősége nyílt gyakorolni,  nagyon jó, hogy nyolc mérkőzést is vívhatott múlt vasárnap. Eleinte szétszórt volt, később belelendült a játékba, és megjött a kedve az asztaliteniszezéshez. Ahogy mondani szokták, a foglalkozás elérte a célját.

Kis időre Mári Menyhértnek is szüksége volt az akklimatizálódáshoz. A dunakeszi Káder Benedekkel   szemben nem sok sansza volt, de legalább versenykörülmények között is kipróbálhatta új borításait. (A vége felé már összeszedetten játszott, a harmadik szettet majdnem sikerült ellopnia.) A csoport második helyéért egy budaörsi ellenfelet kellett legyőznie, ez türelmes, taktikus versenyzéssel sikerült is (3:0).

A nyolc közé jutásért újabb a magyar ranglistán 43. Hiri Olivér (szintén Budaörs) következett. A vártnál jóval kisebb volt a különbség a két fiú között; közel álltunk a döntő játszmához (1:3).

A kilencedik hely, a (minden bizonnyal) megszerzett két pont reális. Kezdeményezőbb játékkal talán többet is el lehetett volna érni, de az edzéshiány bőven magyarázatot ad Menyhért biztos megoldásokat preferáló pingpongjára.      


Mári Menyhért (fotó: Garami Zsolt - archív)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése