2019. március 14., csütörtök

Zászlós tábor

Február 23-án a "Dunakanyar kapujába" utazott a megye B, hogy begyűjtse a kötelező egy pontot. A versenykiírás szerint ugyanis ennyi a vesztesnek is jár. 



Már az indulást is kedvezőtlen előjel kísérte: Váradi Gyula pontosan érkezett a megbeszélt találkozóra. Dunakeszin aztán csak növekedtek a gondjaink, miután kiderült, hogy a hazaiak egyetlen felnőtt játékost sem neveztek a csapatukba, drámai mértékben csökkentve ezzel a nyerhető meccseink számát. 


Városi SE Dunakeszi III. (balról): Klucsár Balázs, Szlivka Norbert, Oroszki Péter, Nagy Dávid)


Írhatnánk még sokat a két klub közötti különbségről, de az erőviszonyokkal kapcsolatos mentegetőzés helyett inkább belinkelünk IDE egy kisfilmet a Városi SE Dunakesziről, hogy egyértelművé tegyük, ez más kávéház...

A kávéháztól kora délutánra el is ment a kedvünk. Helyette egy tapasztalt ceglédi tripadvisort követve a pingpongterem közelében működő, nagyszerűnek mondott kocsmát kerestük fel. Az utoljára az 50-es években - de feltétlenül 1956 előtt - felújított és kitakarított üzemegységről kiderült, hogy osztályba sorolása alapján legfeljebb a megye A-ban szerepelhetne, valahol Mordorban, és úgy egészében "rettenetes, mint a zászlós tábor."* Hirtelenjében nem is tudtuk eldönteni, mi az érdekesebb, a csapláros fénylő cseppeket termő borvirágos orra, vagy a félévszázados retekkel antikolt bútorzat...

Ennél még az is kellemesebb élmény volt, amikor - kevéssel elébb - általános iskolás gyerekek vertek minket agyba-főbe. Hiszen játszottunk néhány szép labdamenetet. Két Gyulánk (Váradi és Tímár) döntő szettig jutott párosban, és egy-egy partit fogtak egyéniben is. Az élőhalott Mári Sándor kettőt hozott. Szász András egyet sem, mert neki van szíve, és nem ríkat meg senkit,  aki nincs 120 cm.


Albertirsai SE I.


Meg aztán, ezt tudtuk eddig is, ebben a sportágban nem a méret a lényeg. Most tehát azt sajnáljuk csak, hogy ezen a helyen nem idézhetjük Váradi Öszi méretekkel összefüggő gondolatait - mert olyanok azok is, mint a zászlós tábor.



A megye B 15. fordulójában:

Városi SE Dunakeszi - Albertirsai SE I. 14:4


Részletes eredmények ITT.




* Aki hozzászólásban megírja nekünk az idézett bibliai vers pontos helyét, valamint azt, melyik, korszakos regényben jellemez ezekkel a szavakkal egy fiatal lányt az egyik főszereplő, az ingyen tekintheti meg következő hazai bajnoki mérkőzésünket (Albertirsai SE I. - Gödi SE II., 2019. március 21., 19 óra).  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése