2019. július 2., kedd

Albertirsán maradt a serleg

Először rendeztünk megyei szintű versenyt. Örülhetünk az eredménynek is, és még inkább annak az összefogásnak, amelynek révén az esemény megvalósult. 


Fotó: Garami Zsolt


Ahogy korábban megírtuk, nem minden jogosultságot szerzett játékos tudott eljönni Albertirsára június 29-én, ám így is erős és minden szempontból változatos mezőny gyűlt össze. A nagyon fiataltól az örökifjúig találhattunk versenyzőt, és ismét bebizonyosodott, hogy ebben a sportágban - nyilván bizonyos korlátok között - sem az életkor, sem a testi adottságok nem számítanak. És nem csak amatőr szinten: az 55 éves luxemburgi-kínai Ni Xialian épp az elmúlt héten szerzett bronzérmet, egyúttal olimpiai kvótát az Európa Játékokon...


Fotó: Garami Zsolt


Városunk új sportcsarnokában természetesen nem volt ekkora a tét. A TOP10, bár mindig az adott liga legjobbjainak erőpróbája, sokszor évadzáró is. Mi is ügyeltünk arra, hogy a hangulat ennek megfelelően emelkedett legyen. Erről mindjárt a versenye elején az Albertirsa Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncosai (vezetőjük Szoboszlay Csilla)  gondoskodtak, akik Boothy swing című koreográfiájukkal szórakoztatták a megjelenteket. (E programpont szervezésekor Lőrincz Hermina és Gutai Pálné volt nagy segítségünkre. Meg persze a táncosok és szüleik.)

Maga a TOP10 bajnokság persze hozott izgalmakat. Még akkor is, ha az előzetes kiemelési sorrend és a tényleges végeredmény között nem lett túl nagy a különbség. Az első helyet az egyesületünket képviselő Mári Sándor szerezte meg Szlivka Norbert (Városi SE Dunakeszi) és Koza Viktor (Őrbottyáni Csapatok SE) előtt. Az ASE kötelékébe tartozó Váradi Gyula 6., Szász András 8., Tímár Gyula, beugróként,  9. lett.


Szlivka Norbert (balra), Mári Sándor, Koza Viktor (fotó: Garami Zsolt)


Szakosztályunk nevében köszönjük a támogatást, a felajánlott ajándéktárgyakat Albertirsa Város Önkormányzatának, Fazekas László polgármester úrnak, Váraljai Márton képviselő úrnak, az Ifjúság a Fejlődő Albertirsáért Egyesületnek, a Pest Megyei Asztalitenisz Szövetségnek, az Albertirsai Sportegyesület vezetőinek, Csernák Renátának és Kiss-Bartos Dorottyának, az Ibolya Ajándékboltnak és az Albertirsai Könyvfutárnak

Hálásak vagyunk Gérné Mezősi Aranka képzőművésznek az indulók számára készített egyedi madárszobrokért, Lángné Bobák Andreának a csodás pogácsákért, s férjének, Láng Róbertnek fáradhatatlan tenni akarásáért, Dudás Szilviának és Varga Viktornak az önzetlen háttérmunkáért.

Az albumba rendezett nagyszerű fotókat Garami Zsolt készítette, a versenybíró feladatokat - sokadszor is - Lehel László látta el. Az esemény házigazdája, műsorközlője Mári Menyhért volt.     

     



A verseny letölthető jegyzőkönyve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése