2019. július 1., hétfő

Három játékosunk került fel az országos ranglistára

Az évad utolsó megyei utánpótlás ranglista-versenyét rendezték június 24-én Cegléden. Számunkra, különböző okok miatt, egyben ez volt az első alkalom is, hogy harcba szállhatunk a pontokért.


Rangosabb eseményekre a nagy távolságok, és az ebből következő pénzügyi terhek miatt nem neveztünk, a megyei és régiós versenyek pedig rendre ütköztek valamely más programmal.  

Az egyesületek többségének viszont éppen ez a június 24-i időpont nem volt jó, így egy gödöllői és néhány ceglédi játékos, az ezúttal is népes csapattal érkező dunaharasztiak mellett a mi tanítványaink alkották a mezőnyt.

Az igazolással nem rendelkező U11-es lányok közül csak Mári Berta nevezett, így ő fiúkkal versengett ezúttal. A kihagyás ellenére - nálunk május 24. óta nincs edzés - ügyesen játszott. Csak a későbbi győztes, Gál Botond (DMTK) ellen nem tudott legalább egy szettet nyerni. 


Berta és az U11-es fiúk

Az újonc (U13) fiúk versenyén Mári Demeter indult. Fokozatosan lendült játékba, a csoportban nyeretlen maradt, de helyosztó mérkőzéseit megnyerte, és végül ötödikként zárt.  


Mári Demeter (középen) az újonc vigaszág aranyérmese 


Demeterhez hasonlóan 2 pontot kasszírozott a serdülők (U15) között Plattner Balázs, aki először tartott velünk ranglista-versenyre. A csoportban és a negyeddöntőben ő sem tudott nyerni - utóbb Mári Menyhérttől kapott ki -, így a vigaszágon folytatta. Itt megszerezte első győzelmét, s végül hatodik lett.


Plattner Balázs (balra) a serdülő vigaszág második helyén végzett

Ugyanebben a korosztályban Mári Menyhérté lett az aranyérem. Bár nem volt csúcsformában, a döntőig nem volt különösebb oka az izgalomra. Várhegyi Balázs (DMTK) ellen a felek hullámzó teljesítménye egy kifejezetten hektikus meccset eredményezett. Az ötödik szettben a haraszti fiúnak három mérkőzéslabdája is volt, de Menyhért nyugodt maradt, és 7:10-ről fordítani tudott. 


Mári Menyhért (piros felsőben)


Az első hely 8 pontot ér, Mári Menyhért ezzel 104. az országos serdülő ranglistán. Plattner Balázs 164. Az újoncoknál Mári Demeter a 127. helyen áll.


A Pest Megyei Újonc és Serdülő Egyéni Asztalitenisz Bajnokság versenyjegyzőkönyve elérhető a szövetség honlapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése