2019. július 3., szerda

Helytálltak az irsaiak a megyehármas Tízeken is

Az elmúlt szombaton  rendezték meg a Pest megye I/C TOP10-es bajnokságát. Az Albertirsán lezajlott I/B-s verseny árnyékában kicsit megfeledkeztünk erről az eseményről, pedig Dunaharasztiban két játékosunk is asztalhoz állt.


A megye I/C mezőnye 2019. június 29-én (Fotó: Dunaharaszti MTK)


Singljár Mihály 5. lett a megyei harmadosztály déli csoportjának egyéni teljesítmény listáján, így ő "egyenes ágon" szerezte meg az indulás jogát. (Az I/C-ben elméletileg az északi és a déli csoport is 5-5 versenyzőt delegálhat a TOP10-re.) Utóbb - a visszalépések miatt - Gecser Zsolt is meghívást kapott a versenyre, szintén nem  érdemtelenül, hiszen 42 meccsen 32 győzelmet aratott idén. 


Singljár Mihály (fotó: Dunaharaszti MTK)


A lebonyolítás rendje ugyanaz volt, mint a B-ben, azaz két kvintett első két helyezettje került az elődöntőbe, míg a többi helyezés a csoportkörben azonos eredménnyel végzett játékosok között dőlt el. (Harmadik a harmadikkal, negyedik a negyedikkel, ötödik az ötödikkel mérkőzött.)

Az aranyérmet végül a csemői Cs. Nagy Gyula szerezte meg két maglódi, Gerencsér Norbert és Doma Zsolt előtt. Az elődöntőről éppen csak lemaradó, egy sajnálatos malőr miatt kölcsönütővel játszó Singljár Mihály 6. lett, Gecser Zsoltnak a 8. hely jutott. 


Gecser Zsolt (fotó: Dunaharaszti MTK)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése