2019. július 21., vasárnap

Újabb második helyezés Szilágysomlyóról

Ismét két asztaliteniszezőnk vehetett részt  Kraszna-parti testvérvárosunk sportnapján. A maratoni hosszúságú asztalitenisz-program a tavalyihoz hasonló eredménnyel zárult.


Az albertirsai küldöttséget Szőke Károly a Kulturális Bizottság elnöke, valamint Erdélyi István képviselő vezette, a szakosztály képviseletében ezúttal is Szász András és Mári Sándor utazott el Partiumba.  

A június 13-án rendezett versenyre az egyik helyi középiskolában került sor, és a házigazdákon és a mieinken kívül Nyírbátorról érkeztek még játékosok. 


Szász András (balra) küzdelme a nyírbátori Szeles Kristóffal 


A vendéglátásra ezúttal sem lehetett panasz: a somlyóiak mindent megtettek, hogy valamennyi meghívott nagyszerűen érezze magát. A verseny különös lebonyolítási rendszere sem volt már idegen, hiszen 2018-ban is hasonló szisztémát követtek a szervezők. A két, 7 illetve 8 fős csoportból négyen-négyen kerültek a középdöntőbe, ahol a továbbjutók újabb körmérkőzést vívtak korábbi csoportellenfeleikkel. Innen az első kettő keresztbejátszása, majd helyosztói döntöttek a végeredményről. (Az egyetlen fura elem az volt, hogy a hazaiak közül szinte mindenki ragaszkodott a saját labdájához, így akár hat-hétféle különböző anyagú és méretű játékszerrel is meg kellett barátkozniuk a magyarországi meghívottaknak.)

Az aranyérem idén is Nyírbátorba került: Szeles Kristóf kiemelkedett a mezőnyből, ennek megfelelően veretlenül szerezte meg az első helyet. Klubtársa, Lengyel Levente harmadik lett. 
Az irsai Mári Sándor, megismételve előző évi teljesítményét, ezúttal is bejutott a döntőbe, de ott nem bírt NBII-ben szereplő vetélytársával. Szász András számára megint a középdöntő jelentette a végállomást, pedig hajszálnyira volt az elődöntőtől. Körbeverés után, rosszabb szettaránya miatt nem küzdhetett tovább az éremért.  


Mári Sándor (fotó: Palotai Ildikó)


Játékosaink nevében köszönetet mondunk az élményekért a szilágysomlyói sportnap szervezőinek, Albertirsa város önkormányzatának, Fazekas László polgármesternek és a delegáció vezetőinek.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése