2019. október 24., csütörtök

Spiccen

Követve a futballistákat, újabb győzelmével az élre állt első csapatunk a Pest megyei I/B osztályban.


Az esélyt a "nagy áttörésre" a múlt heti 5. forduló meglepetése hozta meg, nevezetesen a Dunaharaszti IV. döntetlenje az esélyesebb, bár több alapemberét nélkülöző Csemő II. ellen. (Október 24-én 19 órakor épp ezt a Harasztit fogadjuk a Pesti úton.)






Meccs előtti zrikapárbaj


Az Albertirsai SE I. ebben a körben Hévízgyörkre látogatott, ami a két gárda játékosainak töretlen barátsága miatt mindig kitüntetett esemény. A hazaiak most is kitettek magukért: a vendéglátás terén és a mérkőzésen egyaránt. Míg azonban a büféből semmi sem hiányzott, a pingpongasztaloknál hiába kerestük Németh Zoltánt. Márpedig az egyik legjobb györki távolléte eléggé egyértelművé tette az erőviszonyokat. 

Párosban Tímár Gyula és Váradi Gyula 3:0-ra verte Veres Józsefet és Virganc Mihályt. A Mári Sándor - Szász András duó két sima szett után kicsit elvesztette a fonalat, így Cseh Péter és Tirpák Tibor szépített. A negyedik játszma végén megint a mieink hibáztak kevesebbet, és végül fogadhatták a vetélytársak gratulációját. 

Egyesben Mári Sándor magabiztosan hozta mind  a négy játékát. Szász András fontos győzelemmel kezdett Tirpák Tibor ellen. Szakosztályvezetőnk egész héten betegeskedett, és sokat lendített az önbizalmán, hogy az ötödik szettet is bírta. Később így kerekedett felül Virganc Mihályon, és szintén ötjátszmás küzdelemben szenvedte el egyetlen vereségét is. 

A két Gyulának 2-2 siker jött össze. Tímár Gyuszi az első kettőt, Váradi Gyuszi a hajrára felébredve a  harmadikat és a negyediket hozta. (Őt viselte meg legjobban a délelőtti kezdés: valóban ritkán jutunk asztalhoz ebben a napszakban.) E közös erőfeszítések révén alakult ki a fölényesnek mondható albertirsai diadal, amit alább számszerűen is rögzítettünk.

Az efféle arányoknak általában nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, most is csak azért, mert a két egyaránt négy győzelemmel és egy döntetlennel álló alakulat, a DMTK III. és az ASE I. között pillanatnyilag ez a másodrendű adat dönt.

A mi szempontunkból - kedvezően.



A megye B 5. fordulójában:

Hévízgyörk SC - Albertirsai SE I. 5:13   


 Részletes eredmények ITT.


Múlt héten ünnepeltük Tímár Gyula születésnapját. Természetesen a huszonkettediket.
Isten éltessen, Gyuszi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése