2019. november 25., hétfő

Két nap, három győzelem

Az ASE I. és az ASE II. is asztalhoz állt az elmúlt hét második felében. A megye C-s csapat 22-én, pénteken, a megye B-s 21-én is játszott. Valamennyi találkozót fölényes irsai győzelemmel zárult. 


A csütörtöki mérkőzés előtt annyira bizonytalanná vált a vecsésiek helyzete, hogy hirdetni sem mertük az eseményt. Az utolsó pillanatban aztán eldőlt, hogy legalább néhány fiatalt neveznek erre a bajnokira, mi pedig megígértük, hogy nem vesszük el a kedvüket a sportágtól... Mári Sándort csak cserének jelöltük -  végül be sem állt -, a többiek pedig laza edzést tartottak. Nem tiszteletlenségből, hanem a másnapi, december elsejéről előrehozott Tápióság elleni presztízsmeccs miatt. 


Hasonló volt a helyzet péntek este is, amikor az ASE II. egy gyerekekből álló különítményt látott vendégül. Nagy különbség persze, hogy a Dunaharaszti VI-ban nem a kényszer, hanem a tudatos építkezés jegyében versenyeztek fiatalok. Ez részben tiszteletre, részben irigylésre méltó törekvés.

Az biztos, hogy a mi felnőtt pingpongosaink egyelőre sokkal jobbak a DMTK kamasz négyesénél, de az is valószínű, hogy a különbség hónapról hónapra csökkenni fog. Méghozzá elég gyors ütemben. Most még belefért, hogy Singljár Mihály munkahelyi elfoglaltsága miatt kimaradjon a keretből, meg az is, hogy Gecser Zsolt tartalék legyen, de csak néhány év kell, és nagyot változik a helyzet. Ennek sok előjelét láttuk a párharc során - ezek közül Váradi Gergő Szelei Mihály felett aratott győzelme volt a legmarkánsabb, de nem az egyetlen.

A mi szempontunkból ezúttal a jelen fontosabb volt minden jövendő tendenciánál, és a megszerezhető három pontra koncentráltunk. Mivel eddig nem a tervek szerint alakult a szezon, bármilyen apró részsiker segíthet elindulni egy jobb úton. Akár Czinege Lajosnak is, aki második bajnokiján szerepelve begyűjtötte első győzelmeit. Ráadásul mindjárt négyet. Burka Zoltán (4/4), Gecser Zsolt (2/2) és a mi tinédzserünk, Mári Menyhért (2/2) szintén hibátlan maradt. Szelei Misi hármat nyert.



Az ASE II. 2019. 11. 21-én (balról): Mári Menyhért, Burka Zoltán, Gecser Zsolt, Szelei Mihály, Czinege Lajos



Mint fentebb írtuk, a hét harmadik összecsapására péntek este került sor, mégpedig állandó edzőpartnerünk, a Tápióság KSK otthonában. (Az eredeti, december elsejei időpont a mi kérésünkre változott meg. Köszönjük Mácsár Jánoséknak, hogy hozzájárultak a módosításhoz!)

A két csapat meccse elég sok környékbeli asztalitenisz-kedvelőt érdekelt, ám a közönség jobbára csendben figyelte az eseményeket. A hazaiak 0:5-ös állásnál szerezték első győzelmüket, a másodikat - egyben az utolsót - akkor, amikor mi már 10-nél tartottunk...


Tápióság KSK (balról): Mácsár János szakosztályvezető, Darula Norbert, Darula István, Brender Ervin,
Lévai István


Persze ennyire nem volt sima az ügy: nyolc parti csak a döntő szettben dőlt el. Ebből hét a javunkra, mert ezúttal bármit is csináltunk, minden jól sült el, nem úgy, mint alig egy héttel korábban Tápiógyörgye ellen. Tímár Gyula (4/4), Váradi Gyula (4/3)  és Szász András (4/3) is két-két ötödik játszmát húzott be, és így nyert a Tímár-Váradi pár is. (Mári Sándor nem kényszerült hosszabbításra.)   Nyugodtan játszottunk, helyenként jól is, míg a skalpunkra vágyó ságiak a vártnál és a megszokottnál görcsösebbek voltak. Ami azt illeti, mi is jártunk már így.


A gyorsan kasszírozott hat ponttal természetesen visszavettük a vezetést a megye B-ben, és egyelőre akkor is maradunk az élen, ha a többiek mérkőzésszámban utolérnek minket. Ugyanis az eddigi listavezető csemőiek vereséget szenvedtek Maglódon.



Az ASE I. 2019. 11. 22-én (balról): Mári Sándor, Váradi Gyula, Tímár Gyula, Szász András




A megye C 7. fordulójában:

Albertirsai SE II. - Dunaharaszti MTK VI. 17:1



A megye B 8. fordulójában: 


Albertirsai SE I. - Vecsés SE II. 13:5



A megye B 9. fordulójában: 


Tápióság KSK - Albertirsai SE I. 2:16




A megye C részletes eredményei ITT és ITT, a megye B-s eredmények ITT és ITT olvashatók.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése