2017. május 2., kedd

Érmek Harasztiból

Egymást érik a különféle pingpongos események, emiatt jókora tartozást halmoztunk fel a beszámolókat illetően. Nem írtunk például a Dunaharasztiban április elsején rendezett utánpótlás versenyről, pedig azon hét játékosunk is részt vett.


Nem csak mi neveztünk be viszonylag népes csapatot a DMTK kifejezetten kezdők részére kiírt versenyére: összesen 123 nevezés érkezett, ami a terem adottságaihoz képest mindenképpen sok, de annak fényében is, hogy azokban a napokban több rangos torna elmaradt - érdeklődés híján. Itt ilyesmiről szó sem volt: Török Zoltánék a megyei pingpongélet fontos és népes szegmensét vették célba. Köszönet érte!

Küldöttségünk legifjabb tagja, Bánhidai Bence (2007) az első mérkőzése után levetkőzte érthető izgalmát, és okos, türelmes pingponggal a legjobb nyolc közé jutott.

Xiao Yu (2005) három győzelemmel az élen végzett csoportjában, így erőnyerőként rögtön az elődöntőbe került. Ott ugyan kikapott a mezőnyből kiemelkedő csengődi lányok egyikétől, Mészáros Ramónától, de a bronzéremmel elégedett lehet. Ő is, mint Bence, a biztonságra törekedett, hagyta, hogy az ellenfél hibázzon, ám hosszabb távon minden bizonnyal gyorsabban, támadóbb felfogásban asztaliteniszezik majd. 


Xiao Yu



Páldi Milán (2005) két mérkőzést vesztített, egyet a selejtezőben, egyet a döntőben. Mindkétszer a kispesti Simon László Bencével szemben maradt alul; mivel meccsről meccsre javult a teljesítménye, másodszor már két szoros szettben.


Páldi Milán


Az egy évvel idősebb fiúk között Ma Róbert, a 2002-2003-as korosztályban Garami Dániel, Kókai Levente és Kókai Zalán képviselte egyesületünket. Legalább egy győzelmet mindenki jegyzett; bár egyikük sem játszik régóta, már mutattak szép dolgokat az asztalnál, és képesek voltak eléggé összetett taktikai utasítások végrehajtására, megvalósítására is. 

A sportággal mindössze fél éve ismerkedő Kókai Levi például komoly skalpokat begyűjtve főtáblás lett, ami az érmesekéhez mérhető bravúr. 



Kókai Levente 



A szervezők beszámolója a megyei szövetség honlapján.

Garami Zsolt többi pazar fotója ITT látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése