2022. szeptember 20., kedd

A jó kezdet nem ilyen

Akárcsak az ASE II., az Albertirsai SE I. is 13:5-re kapott ki a bajnokság első fordulójában. 


Betegségek, edzéshiány miatt felőlünk nyugodtan várathatott volna magára egy jó hónapot a rajt, ám sajnálatos módon már szeptember 10-én jelenése volt Maglódon a megye A-s csapatnak. 

Ebben a párosításban egy éve 10:8-ra kaptunk ki, tavasszal, hazai környezetben 11:7-re, azaz mindkét alkalommal nagy küzdelemre késztettük Márton Balázsékat. Valami hasonlóban reménykedtünk most is, de hamar kiderült, hogy ezúttal csak statisztálni fogunk egy magabiztos MTC sikerhez.




Tímár Gyulának és Váradi Gyulának szettlabdái voltak, de végül nem tudtak játszmát lopni Márton Balázstól és Székely Lászlótól. Mári Sándor és Nagy András kettőt is nyert Doma Zsolt és Ivanics István ellen, ám a győzelemhez továbbra is három kell... Ez a meccs, bár a mieink játékában nem volt sok elképzelés, mindvégig megoldhatónak tűnt, végül épp a több tudatosság döntött  a maglódiak javára (0:2).

Vesszőfutásunk egyesben is folytatódott. Nagy Andris döntő szettben kikapott Burján Pétertől, Ivanics István visszavágott Tímár Gyulának legutóbbi vereségéért, azaz két olyan - amúgy nem könnyen megszerezhető - pont elment már az elején, ami feltétele lett volna a szoros eredménynek. Az első körben csak a Mári - Doma mérkőzés alakult nekünk kedvezően, vagyis tovább nőtt a hátrányunk (1:5). 

A következő etap jobban alakult, mert mindkét Gyulánk domborított egy keveset a régi virtusból. Váradi magabiztosan, Tímár meccslabdák sorát hárítva győzött. Felzárkóznunk mégsem sikerült, mert a két másik párosítást elbuktuk. A Nagy - Ivanics mérkőzés afféle ki-ki meccs; a napi forma nem András mellett döntött. A Márton - Mári találkozó alapvetően fix egyes, de Balázs nem sokat edz, ezen a napon nem  is játszott képességeinek megfelelően; azért ilyenkor egy jó Mári elkaphatná. Sajnos ezen a napon Máriból csak aluledzett "példányaink" voltak, mindjárt kettő is.

Az ifjabbik Mári, Menyhért, a harmadik körben állt be, épp édesapja helyett. Gyakorlás gyanánt, teher nélkül játszott. Burján Peti pörgetéseivel nem tudott mit kezdeni, így hamar 8:3-ra - a mi szempontunkból 3:8-ra - alakult az állás. Tímár Gyuszi szemcséje ellen a szokottnál pontatlanabb Márton Balázs szenvedett kicsit, végül behúzta a kilencedik maglódi pontot.  Csakhamar meglett a 10. is (Váradi - Ivanics 1:3), így a következő sikerünk (Nagy -Székely 3:2) csak szépségtapasznak számított (4:10).

A végén Váradi Öszi hozott még egy ötszetteset, a maradék partik viszont sorra elúsztak. Nagy Andrásnak nüanszok hiányoztak a döntő játszmához Márton Balázzsal szemben, és Menyusnak is voltak jobb pillanatai, de 3-4 hónapos kihagyás után nyilván nem egy bajnokin, nem egy felkészült vetélytárs ellen áll össze a mozgása.  Tímár Gyuszi sincs még tökéletesen felkészült állapotban, ami az ő esetében teljesen érthető, így nem tudta kizökkenteni Burján Pétert.


A kezdés tehát nem sikerült egyik gárdánknak sem, de reméljük, az "Egy" és a "Kettő" is hamar utoléri magát. Sok idő nincs: ezen a héten csütörtökön az NB III egyik kiesője (Prémium Gyáli ASE I.), , valamint a jó erőkből álló Váci Reménység III. látogat Albertirsára.      



Pest megyei I/A 1. fordulójában: 

Maglódi TC- Albertirsai SE I. 13 : 5


Egyéni győzelmek: 

Maglód :

Márton Balázs 4/4

Ivanics István 4/4

Burján Péter 3/4

Doma Zsolt 0/2

Székely László 0/2


ASE I.

Váradi Gyula 2/4

Mári Sándor 1/2

Nagy András 1/4

Tímár Gyula 1/4


Páros győzelmek: 

Maglód:

Márton BalázsSzékely László 1/1

Ivanics IstvánDoma Zsolt 1/1


ASE I.

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1

Nagy András, Mári Sándor 0/1



Részletes eredmények ITT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése