2022. szeptember 28., szerda

Még várat magára az első győzelem

Tegnap este Dabason vendégszerepelt a megye A-s csapat. Ezúttal is voltak jelei egy majdani feltámadásnak, de a nagy pillanat még nem érkezett el. 


Az előző szezon két mérkőzésén (10:8, 9:9) veretlenek maradtunk a dabasiakkal szemben, de akkor nem szerepelt náluk - legalábbis ellenünk nem - a liga egyik kimagasló tudású játékosa, Szita Balázs. Az ő képességeiből már a párosoknál ízelítőt kaptunk; Bálint Gáborral 3:1-re verték a  Mári Sándor - Nagy András duót. A másik asztalon sikerült egyenlítenünk. Tímár Gyula és Váradi Gyula változatos küzdelem árán győzte le Kohári Attilát és Talapka Gábort (1:1). 



Nagyjából eddig tartottuk magunkat. Az első nyolc egyéniből csak kettőt nyertünk meg, egyet Mári Sándor, egyet Váradi Gyula révén (3:7). Nagy kár a Mári - Szita, illetve a Nagy - Bálint meccsért, hiszen némi szerencsével mindkettőt ellophattuk volna. Főleg az utóbbinál nem látszott semmiféle differencia a vetélytársak között, amit a döntő szett 20 pont feletti befejezése is igazol.

A harmadik körben a célvonalig jutottak a hazaiak. Még nem lépték át, mert a különbséget Váradi Öszi és Mári Sanyi sikerével, átmenetileg, tudtuk tartani (5:9).   

Izgulniuk nem kellett a hazaiaknak, bár valahol ezen a ponton véletlenül megbolygattuk a meccslapon előírt sorrendet. Jelentősége ennek nem volt, hiszen Szita Balázst nem tudtuk megállítani, és a többi hazai játékos is elég stabil teljesítményt nyújtott. Nálunk nem ment jól Tímár Gyuszinak, aki csak egy-egy játszma erejéig tudta elbizonytalanítani ellenfeleit, és nem ment Nagy Andrásnak sem, akinek a figyelmét az új munkahelyével kapcsolatos tennivalók kötötték le ezekben a napokban. A támadó felfogású játékosok ellen nem pingpongozott rosszul, szellemi fáradtsága akkor mutatkozott meg látványosan, amikor többet kellett volna építenie a játékot, azaz a Kohári Attilval és a csereként beállt Walter Attilával vívott találkozókon. Mári Sándornak most voltak egészen jó periódusai, Váradi Gyula - csakúgy, mint az elmúlt héten - kiegyensúlyozottan, a rá jellemző konoksággal tette a dolgát. 



Az ASE I. jövő csütörtökön javíthat eddigi gyászos mérlegén. A Dunakeszi elleni összecsapásra az I/A negyedik fordulójában kerül sor.  Aznap a megye B-ben is lesz mérkőzés - a King-Pong SE  látogat majd Albertirsára -, de az ASE II-nek előbb még a harmadik fordulóban is játszania kell, mégpedig október elsején Cegléden a Csemő II-vel. 

Tegnap az irsai csarnokban rendezték a C osztály déli csoportjában szereplő Rebelog FC (Monorierdő) - Ráckeve II. találkozót. A mérkőzés néhány jelenetét Cserny Péter rögzítette  A videó ITT érhető el.  


Pest megyei I/A 3. fordulójában: 

Top Fitness SE - Dabas II. - Albertirsai SE I. 12 : 6


Egyéni győzelmek: 

Dabas :

Szita Balázs 4/4

Bálint Gábor 3/4

Kohári Attila 2/4

Walter Attila  1/1

Talapka Gábor  1/3


ASE I.

Mári Sándor 3/4

Váradi Gyula 2/4

Nagy András 0/4

Tímár Gyula 0/4


Páros győzelmek: 

Dabas:

Szita BalázsBálint Gábor 1/1

Kohári AttilaTalapka Gábor 0/1


ASE I.

Tímár Gyula, Váradi Gyula 1/1

Nagy András, Mári Sándor 0/1


Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése