2022. szeptember 19., hétfő

Rajtnál hátra...

Lezajlottak az első fordulók a Pest megyei csapatbajnokságban, és ezzel kezdetét vette a szezon. Az ASE II., mint azt korábbi beszámolóinkban elmondtuk, az I/B osztályban szerzett indulási jogot. 


A csapat az idényt az egyáltalán nem idegen Ceglédi VSE IV. ellen, az ellenfél otthonában kezdte. A termet jól ismeri mindenki, nem csak bajnokikról, hanem edzésekről is. A ceglédiek három jó képességű fiatallal (Petrik Sebestyén, Telek Kristóf, Zsigmond Simon), és egy sokat tapasztalt felnőttel (Pintér Nándor) fogadtak bennünket. A képzett játékosokat Fodor Árpád edző segítette tanácsokkal instrukciókkal. Ugyan mi is készültünk tanácsadóval és szurkolóval, de ilyen rutinunk és szaktudásunk sajnos nincs. 

A mieink Czinege Lajos, Gecser Zsolt, Nagy Ferenc, Singljár Mihály négyessel vágtak neki a mérkőzésnek, a debütáló Jeruska József volt a tartalék. Őket biztatta az alkalmi stáb,
Nagy András és Tímár Gyula



A párosok Pintér - Zsigmond kontra Nagy - Gecser, illetve Petrik - Telek kontra Czinege - Singljár felállásban mérkőztek meg.  Ugyan realitás szerint mindkét párosunknak volt esélye, de a napi forma ezt felülírta, így a Pintér - Zsigmond és a Czinege - Singljár páros győzedelmeskedett egyaránt 3:0-ás eredménnyel. Meg kell jegyezni, egyik mérkőzés sem volt egyszerű (1:1).

Az egyénik első körét Pintér - Czinege, Zsigmond - Gecser és Telek - Nagy párosítással kezdtük három asztalon. Singljár Mihálynak jól jött a pihenő, mivel sérülten vállalta a mérkőzést, ezúton is köszönjük neki! Czinege Lajos nagy mentáliscsata árán 3:0-ra diadalmaskodott, míg Gecser Zsolt szoros 1:3, Nagy Ferenc 0:3 után gratulálhatott partnerének. Petrik Sebestyén és Singljár Mihály összecsapásából a rutin kerekedett felül: 3:1-es győzelemnek örülhettünk. A mérkőzés eddigi állása: 3:3. 

A második körben Gecser Zsolt Pintér Nándorral, Nagy Ferenc Zsigmond Simonnal, Singljár Mihály  röpke pihenő után Telek Kristóffal mérte össze pillanatnyi tudását. Szetteket ugyan sikerült nyernünk, de a három mérkőzésből egyet sem, 3:0, 3:1, 3:1 arányban maradtunk alul. Ekkor következett Petrik Sebestyén és Czinege Lajos összecsapása, melyen végre irsai siker született (3:1). Ezzel a kellemetlen 6:3-ról a reménytelibb 6:4-re csökkent a hátrányunk. 

A harmadik egyéni körben Pintér Nándor 3:0-ra diadalmaskodott Nagy Ferenc ellen, míg Zsigmond Simon 3:1 verte Singljár Mihályt. A Telek - Czinege és a Petrik - Gecser meccsek öt szettben dőltek el, sajnos egyforma megoszlásban. Czinege Lajos tiszta fejjel pingpongozva nyert a fiatal, de nagyon ügyes Telek Kristóf ellen. A szomszéd asztalon Petrik Sebestyén nagy küzdelemben szerezte meg  első győzelmét (9:5).

Az utolsó kör Pintér-Singljár mérkőzésén az állóképesség kapott főszerepet, és bánatunkra nem a mi fiunk bírta jobban erővel. A veretlenek összecsapásán Zsigmond Simon három szettben múlta felül Czinege Lajost, aki elfáradt a találkozó végére. Gecser Zsolt ugyan 3:1-re kikapott Telek Kristóftól, de voltak jó pillanatai, és kijelenthetjük, hogy jó formában, jobb általános állapotban többre is képes lett volna. Jeruska József Petrik Sebestyén ellen mutatkozott be, és az első szettben a meglepetés és a „szűz kéz” támogatásával hosszabbításig jutott. A végeredmény 0:3 lett, így Józsi esetében az első nyertes szett és az első siker még várat magára.

Összességében kijelenthetjük, a képességeinkhez mérten nem teljesítettünk jól, de a napi forma sajnos nem engedett számunkra többet. Singljár Mihály láb-, Nagy Ferenc vállsérülés, Gecser Zsolt kimerültség árnyékában próbált teljesíteni. (A találkozó idején Szász András is betegeskedett.) 

Ezekkel a terhekkel ennyi tellett tőlük. Köszönjük nekik a tisztes helytállást, és mihamarabbi gyógyulást kívánunk mindenkinek! Köszönjük a szurkolóknak a tanácsokat és a biztatást, a ceglédi csapatnak játékot! 


Pest megyei I/B 1.fordulójában: 

Ceglédi VSE IV. -  Albertirsai SE II. 13 : 5


Egyéni győzelmek: 

CVSE IV.

Zsigmond Simon 4/4

Pintér Nándor 3/4

Telek Kristóf 3/4

Petrik Sebestyén 2/4


ASE II.

Czinege Lajos 3/4 

Singljár Mihály 1/4

Nagy Ferenc 0/3

Gecser Zsolt 0/4

Jeruska József  0/1


Páros győzelmek: 

CVSE IV.

Pintér Nándor - Zsigmond Simon 1/1

Petrik Sebestyén - Telek Kristóf 0/4


ASE I.

Czinege Lajos, Singljár Mihály 1/1

Nagy Ferenc, Gecser Zsolt 0/1



Részletes eredmények ITT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése