2022. szeptember 9., péntek

Idegenben kezdünk

Ma este Cegléden szerepel az Albertirsai SE II. a Pest megyei bajnokság I/B osztályában. Az I/A-ban játszó első csapat holnap Maglódra utazik.  


Az ASE I. ötödik lett első negyedik ligás évében. Ez egy nagyszerű eredmény, amelynek megismétlése hasonló bravúr lenne. A reális cél a bentmaradás kivívása, ehhez ezúttal elegendő lenne két vetélytársat megelőzni, de a mezőny eleje roppant erős, a vége rendkívül kiegyensúlyozott.      



Fogcsikorgató küzdelmek várnak Nagy Andrásra is (fotó: www.gubanyi.hu)


Első alkalommal fordul elő, hogy az ASE II. nem az utolsó vonalban indul. Az I/B-ben rengeteg rutinos, magasabb szinten is bizonyított játékos ütöget majd, így újoncként itt is minimum két csapat megelőzése a feladat. 

A keret, amiből válogathatunk, érdemben nem változott. Szerettük volna bővíteni variációs lehetőségeinket, de már annak is örülhetünk, hogy  a nyár legvégére mindenki edzésbe állt a régiek közül. (Még nem késtünk le semmiről: tart az átigazolási időszak!) 

Egyetlen távozónk van, mégpedig Gál Béla, aki  terveinek megfelelően önálló  egyesületet szervezett. Az új monorierdei alakulat tulajdonképpen sikerre van ítélve: más sportágakhoz viszonyítva roppant szerény anyagi juttatásokat ígérve is legalább NB III-as szintű versenyzőgárdát toboroztak néhány nap alatt, amely toronymagas esélyese az I/C déli csoportjának.


    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése