2022. szeptember 26., hétfő

Jobb már, de még nem elég jó

Második mérkőzését is elvesztette az Albertirsai SE I. és az Albertirsai SE II. is a Pest megyei csapatbajnokságban, de már láttunk biztató jeleket.   


A megye A-s csapat az NB III-ból kiesett Prémium Gyáli ASE első számú négyese, míg  a megye B-sek a Vác III. ellen próbáltak szerencsét. Mindkét párosításban a vendégek számítottak esélyesebbnek, mellettünk a hazai pálya szólt; a legtöbb teremben nincsenek olyan éles fények, nincs akkora tér, mint nálunk. 

Az ASE I. a maglódi meccshez hasonlóan kezdett. Egy páros gyorsan, egy döntő szettben ment el, az utóbbi ráadásul 2:0-ás vezetésünk után. 


Albertirsai SE I.


Egyesben villámgyorsan nőtt a hátrány: az első körben csak Mári Sándor nyert (1:5). A második fordulóban csatlakozott hozzá  Váradi Gyula is, ám nem sikerült faragni a hátrányon, mert Nagy András és Tímár Gyula elvérzett megint (3:7).

Az újabb kanyarban megint csak egyszer örülhettünk, így a döntetlen halovány reménye is elveszett (4:10).  

A sima vereséget nem, a nagy verést elkerülte a gárda, miután az utolsó két összecsapás jól végződött számunkra.

6:12. Sajnos ezen az estén nem futotta többre. 

A hosszú utazást követően a kezdésre éppen csak beeső Nagy András hamar elfáradt - főleg fejben. Hogy jó állapotban szinte bárki ellen van esélye ebben az osztályban, azt már a következő alkalommal igazolni fogja újra. 

Váradi Gyulától és Tímár Gyulától az erősebb vetélytársak ellen aligha várható 1-2 győzelemnél több, egyet-egyet hoztak most is. Viszont amit tudnak, azt megbízhatóan tudják. A mezőny alsó harmadát az ő stabil pingpongjuk révén meg tudjuk majd előzni. Legalábbis ez a terv.

Pozitívum, hogy a nyarat kihagyó Mári Sándor megérkezett a szezonba. Még nincs a csúcson, de az, hogy a Nemzeti Bajnokságból érkezett gyáliakat kivétel nélkül legyőzte, legalábbis biztató. 

A GYASE egyébként ezúttal is sportszerű és nagyon kiegyensúlyozott ellenfélnek  bizonyult. Jaszper Miklós, Kovács Gergő és Lukács Zoltán is 3-3 győzelemmel zárt, csak Kranauer Balázs volt kicsit elnézőbb a mieinkkel szemben.     


Prémium Gyáli ASE I.

   

A párhuzamosan zajló "megyekettes" találkozó valamivel szorosabb volt, és talán még kiélezettebb  lehetett volna.

A Czinege Lajos - Szász András páros megverte Bea Istvánt és Ujvári Tibort; erre nem mindenki fogadott volna előzetesen. A másik asztalon is volt esély, Nagy Ferenc és Mári Menyhért az utolsó pillanatig reménykedhetett Halász András és  Kovács László legyőzésében (1:1).

Eleinte az egyéni küzdelmek sem mutattak kontrollálhatatlan különbséget. Az már rögtön látszott, hogy a vendégeknél sincs ügyetlen játékos, de azért olyan akad, akin lehetséges fogást találni. 5:5-re álltak a felek, amikor vagy megroppant valami nálunk, vagy egyszerűen csak egy kedvezőtlen leosztás következett. 

Az addig jól játszó Szász András még mindig nem pingpongozott rosszul, de öt szettben kikapott a váciak negyedik emberétől, Kovács Lászlótól. Rajta kívül talán Mári Menyhértnek volt sansza még, de túl ritkán találta meg a tapasztalt tollszáras, Bea István fonákját. Sajnos veszített Nagy Ferenc és Czinege Lajos is (5:9). 

Ez az egy forduló, a harmadik, amelyben minden partit besöpörtek a vendégek, el is döntötte a párharcot.  Az összes többi, beleértve az utolsót is, 2:2 lett. Igaz, mi tét nélküli helyzetben arattuk hatodik és hetedik győzelmünket, a legvégén, zsinórban elszenvedett hat vereséget követően. Szép eredmény, bár vigasznak sovány, hogy legfiatalabb versenyzőnk megadásra késztette az idei északi TOP 10 bajnokát, Ujvári Tibort (7:11). 


Beragadtunk a rajtnál, de keserűségre nincs sem különösebb ok - hiszen a sorsolásunk nem könnyű -, sem túlságosan sok idő. Az "A" már holnap, azaz szeptember 27-én sorompóba áll az eddig hibátlan Dabas otthonában, a "B" szombaton (október 1.) Cegléden méri össze tudását a csemőiekkel. 

Holnap egyébként Albertirsán is lesz esemény. A tavalyi idényt nálunk töltő Gál Béla vadonatúj klubja, a monorierdei székhelyű Rebelog FC az irsai katlanban  fogadja ellenfeleit a megye I/C déli csoportjában. A (sokkal) magasabb szinten edződött asztaliteniszezőkkel felálló Rebelog a sorozat toronymagas favoritja. Érdemes lesz a helyszínen követni a fellépéseiket.  Kedden este 20 órakor a Ráckeve II-vel mérkőznek. 


  

Pest megyei I/A 2. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - Prémium Gyáli ASE I.  6:12


Egyéni győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor 4/4

Tímár Gyula 1/4

Váradi Gyula 1/4

Nagy András 0/4


GYASE I.

Jaszper Miklós 3/4 

Kovács Gergő 3/4

Lukács Zoltán 3/4 

Kranauer Balázs 1/4


Páros győzelmek: 

ASE I.

Mári Sándor, Nagy András 0/1

Tímár Gyula, Váradi Gyula 0/1


GYASE I.

Kovács Gergő, Kranauer Balázs 1/1

Jaszper Miklós,  Lukács Zoltán 1/1 



Pest megyei I/B 2. fordulójában: 

Albertirsai SE II. - Váci Reménység III.  7:11


Egyéni győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos 2/4 

Mári Menyhért 2/4 

Szász András 2/4 

Nagy Ferenc 1/3

Gecser Zsolt 0/1


Vác III.

Halász András 4/4

Ujvári Tibor 3/4

Bea István 2/4

Kovács László 1/4


Páros győzelmek: 

ASE II.

Czinege Lajos, Szász András 1/1

Nagy Ferenc, Mári Menyhért  0/1


Vác III.

Halász András, Kovács László 1/1

Bea István, Ujvári Tibor 0/1



Részletes eredmények ITT és  ITT!

Jelenetek a mérkőzésből a Pest megyei asztalitenisz krónikása, Cserny Péter jóvoltából: megye A és megye B. További érdekességek. cserny.hu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése