2018. október 2., kedd

Törpeharcsa

Nagy hajrával mentettük döntetlenre mérkőzésünket a megye B 2. fordulójában,


Legutóbb vereséget szenvedtünk Vecsésen. Akkor ezt kellemetlen meglepetésekkel éltük meg, most viszont csak abban bízhattunk, hogy nem vetik be mindhárom ászukat ellenünk, és így marad sanszunk egy szoros eredmény elérésére. 

Nos, Szakács Szilárd és Spengler Krisztina a hazaiak rendelkezésére állt, viszont Szakál Béla nem, így a szokásos négyesét felvonultató csapatunk nem volt eleve vereségre ítélve. (Spengler Kriszta az előző szezonban még az Extraligában "ütögetett", csak időközben elfogytak a női csapatok Magyarországon.) 



Vecsés II.



Ahhoz, hogy versenyben maradjunk, az egyik párost meg kellett nyernünk. Egy ideig úgy tűnt, a célt Szász András és Mári Sándor teljesíti majd, de hiába volt négy labdájuk a 2:0-hoz, elbuktak a Spengler-Szakács pár ellen. Tímár Gyula és Váradi Gyula ellenkező utat járt be: fordulatos meccsen, vesztett állásból diadalmaskodtak Mezei László és Nagy Zsombor felett. 



Végre egymáshoz öltöztünk



Előbbi kellemetlen stílust képviselő, harcos játékos, utóbbi évről évre nagy fejlődést mutat, mégis, velük szemben kellett elegendő győzelmet - lehetőleg nyolcat - felmutatnunk a siker érdekében. Majdnem bejött a terv. Tímár Gyuszi Nagy Zsombort megverte, de nem bírt Mezei Lacival, azaz volt egy nem kalkulált vereségünk, miközben meglepetést senki sem szállított. 

A hátrányt egészen a hajráig toltuk magunk előtt. 6:9-es állásnál azonban három olyan párosítás következett, amelyben nem voltunk esélytelenek. Szász András nagy küzdelemben legyűrte Nagy Zsombort, Mári Sándor pedig Szakács Szilárdot, így végre illesztettünk egy "pluszt" a "muszájgyőzelmek" mellé (8:9).

Az utolsó mérkőzésen Váradi Gyula a döntetlenért csatázott Mezei Lászlóval, és nem lehetett biztos a dolgában, mert januárban kikapott vetélytársától. Ebben a sorsdöntő pillanatban tartotta meg Tímár Gyula élete legrövidebb, de minden bizonnyal leghatékonyabb motivációs beszédét:

- Gyula, ha nyersz, már sütjük is neked a törpeharcsákat!

Az átlag 20 érintéses labdamenetekből álló pingpongeposz végén ezek után nyilván csak  Váradi "Öszi" örülhetett. És mire Vecsésről Irsára értünk - hála a horgászfenomén Tímár Gyuszinak, aki kifogta, és Tímárné Solti Ibolyának, aki megsütötte - elkészült a hal is. 

Segítséggel ugyan, de az iciripiciri mind megette.     



A megye B 2. fordulójában:

Vecsés SE II. - Albertirsai SE I. 9:9


Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése