2020. szeptember 21., hétfő

Barátokra találni

Az egyik újoncot fogadta az Albertirsai SE II. múlt pénteken. Eleinte akadozott a gépezet a Ráckeve II. ellen, de a mérkőzés második felére egyértelművé vált a fölényünk. 


A kellemetlen stílusban, szokatlan borítással játszó fiatal Cserép Ádámmal meggyűlt a bajunk: előbb a szintén harmatos korú  Csömöri Bencével közösen ellopta az egyik párost, aztán megnyerte első két egyéni meccsét is. (Utóbb Czinege Lajos és Singljár Mihály is csak döntő szettben tudta megverni.) Mivel még a második kör elején Szanyó László is győzni tudott, a mi szempontunkból eléggé nyögvenyelősen indult a két csapat közös története.

A vendégek viszont ünnepeltek, mégpedig teljes joggal. Eddig egy 0:18-as eredményt tudtak csak felmutatni, ellenünk már örülhettek  első részsikereiknek.   


Elöl Czinege Lajos (jobbra) küzd Csömöri Bencével, hátrébb Szelei Mihály (jobbra) Szanyó Lászlóval
(Fotó: Gosztonyi Balázs)


Ezt az örömöt tulajdonképpen mi sem bántuk. Egyrészt azért, mert 5:4 után már egyetlen győzelmet sem engedtünk ki a kezünkből, azaz teljesítettük legfontosabb sporttárgyú célunkat. Másrészt azért, mert szívesen osztoztunk a ráckeveiek jókedvében. A foglalkozásainknak pedig mindig ez a valódi és hosszabb távú célja és értelme. Nem a felülkerekedés lehetőségét keressük, barátokat keresünk.

Úgy tűnt, ez a szemlélet nem áll távol a keveiektől sem. Vagyis, ahogy Rick Blaine mondja a Casablanca végén: "I think this is the beginning of a beautiful friendship." "Azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete.” 

A helyszínen ez nem hangzott volna túl Humphrey Bogart-osan, de a mondat szerencsére a Macska-jaj című filmben is szerepel.



A megye i/B-C 3. fordulójában: 

Albertirsai Sportegyesület II. - Ráckevei Asztalitenisz Torna Egyesület II. 14 : 4 


Részletes eredmények ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése