2020. szeptember 14., hétfő

Ötödik liga, első győzelem

A bajnokság második fordulójában megszerezte első megye A-s győzelmét az Albertirsai SE I. - ráadásul idegenben.  


Az ellenfél névsorát böngészve inkább bízhattunk a tisztes helytállásban, mint egy esetleges bravúrban. A pingpongos matematika azt súgta ugyanis, hogy a Dunakeszi III. ellen főleg idegenben, 6-8 győzelem lehet bennünk. 

Voltak gondjaink a meccs előtt, aztán kiderült, hogy a hazaiak gondjai nagyobbak: egyik legjobbjukat, Jeszenszki Jánost nélkülözniük kellett, és ez markánsan átírta az esélyeket. 

Tovább javult a helyzet, miután a jól sikerült beírásnak és a türelmes játéknak köszönhetően mindkét párost megnyertük. Az előny persze pillanatok alatt elfogyott. Kecskés József Szász Andrást, Márton Márk Váradi Gyulát verte ellentmondást nem tűrően. A  két fórnyi különbség mégis megmaradt az első kör végén, mert Mári Sándor és Tímár Gyula is hozta a saját meccsét (4:2).  Közben az is kiderült, hogy a 3-4 partis "Jeszi" helyett beugró, nem oly régen sportágat váltott Lovas Istvánnal szemben további  fontos egységeket gyűjthetünk, azaz közel kerülhetünk a tűzhöz. Vagyis a tízhez. 

Nagyon fontos forduló következett. A Váradi - Kecskés meccs nem alakult jól, így a Mári - Márton párharc jelentősége megnőtt a számunkra. Szász András minden szünetben elmondta: "ha ez megvan, győztesen megyünk haza." Csak kétszer kellett mondania, mert 3:0 lett ide, aztán ő is gyorsan beírt magának egy 3:0-t Lovas kárára.   

Ettől még mindig alakulhatott volna kedvezőtlenül az eredmény, azonban Tímár Gyuszi jókor tett pontot bonyolult stratégiai folyamatok végére a veszélyes Szigeti Béla ellen. Ez is egy kisdöntő volt: 7:3-ra alakult az állás, és az nagyon más, mint a 6:4...

Főleg más a 9:3! Mári Sándor izgalmas, tanulságos, szerencsés győzelmet aratott Kecskés József felett az allergiások világtalálkozójának keretében, Tímár Gyula pedig Márton Márk önbizalmát torpedózta meg  véglegesen. 

Már csak az volt a kérdés, ki teszi fel a pontot az i-re. Szász András döntő szettben elbukta a lehetőséget, így azt Váradi Gyula ragadta magához, aki egyetlen egyéni sikerét jól időzítette (10:4).  (Az is vitathatatlan, hogy megint rengeteg erőt kivett minden vetélytársából.) 

Az utolsó kanyart, amely nem osztott, nem szorzott, lelkiismeretesen végiggörgették a csapatok.  Valamennyi kérdésre választ kaptunk addig, és ezt mindenki úgy élte meg, ahogy illik. Mi szerényen, a dunakesziek sportszerűen.

 Jól éreztük magunkat, de az ötödik ligában mi más lehetne a célunk?



Alkonyzóna. A fotó  a mérkőzés után készült, Márton Márk nincs rajta, így ebben a 
különversenyben a kopaszok nyertek 4:3-ra.  


A megye A 2. fordulójában: 

Városi SE Dunakeszi III. - Albertirsai SE I. 6:12
    

Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése